Am mers la Rock of Ages cu asteptari foarte mici, vazusem trailerul si kitschul imaginilor aproape ma convinsese sa raman acasa. Ma felicit ca n-am refuzat un asemenea festin de prost gust, hituri pop-rock (pe care poti sau nu sa te opresti sa le fredonezi impreuna cu actorii) si un cocktail incredibil de carisma si prosteala din partea lui Tom Cruise si Catherine Zeta-Jones. Probabil va ramane comedia verii, pentru ca este perfect ridicola si perfecta pentru o distractie camp, noteaza PostModern.ro.
Rock of Ages nu este o capodopera, este o comedie-musical care merita vazuta in primul rand daca ai copilarit in anii '80 sau daca ti-ai trait atunci adolescenta. Daca nu faci parte din generatia respectiva tot te vei distra, pentru ca hilaritatea auto-ironica in care se scalda e irezistibila.

Filmul este o intoarcere in timp perfecta, recreand in detaliu cliseele culturale ale perioadei. Probabil daca te vezi acum intr-o poza din acei ani (cu parul tapat pana la refuz, imbracat(a) in strasuri si maneci cazute, cu bandana pe cap, etc) te rusinezi si strambi din nas. Rock of Ages isi asuma pe de-a-ntregul aceasta babilonie stilistica, adauga muzica perioadei (Bon Jovi, Guns N' Roses, Def Leppard, Foreigner, Journey, Poison), doi tinerei alesi aleatoriu din multimea adolescentina de atunci (cam cum ai alege acum doi hipsteri, oricare doi ar fi la fel de buni) si adaugi cireasa (ciresele) de pe tort: Tom Cruise si Catherine Zeta-Jones (intr-o masura mai mica, Alec Baldwin). Si obtii un cocktail de distractie estivala.



Stiu ca multa lume nu este fana musicalurilor (nici eu nu sunt), dar Rock of Ages este atat de haios tocmai pentru ca a ales acest gen. In primul rand Tom Cruise nu are cum sa te lase rece in rol de star rock: cantand, dansand, leganandu-si soldurile tatuate si pletele. Maimutareala lui este de nota 10, la fel ca si cea a lui Catherine Zeta-Jones. Tom Cruise isi face aparitia in film acoperit de groupies, la bustul gol, imbracat cu un fel de pantaloni de piele care ii lasa fesele goale si cu o bijuterie acoperita in pietre (poate cristale Zwarovski?) il loc de chiloti. Catherine Zeta-Jones este adversarul puritan al lui Tom Cruise, cea care lupta impotriva stilului de viata dezordonat si decadent al starului rock. Zeta-Jones este oripilant de buna in rol, mutrele ei de femeie corecta - ultimul bastion ce apara moralitatea societatii din Los Angeles - sunt nepretuite. Este un walking cliche, la fel ca si figurile foarte convinse pe care le face cand danseaza.

Nu vei mai avea probabil ocazia sa ii vezi pe Tom Cruise si Catherine Zeta-Jones in roluri atat de tampitele si hilare. Asta e din nou un argument pentru a trece peste fobia musicalului si a vedea Rock of Ages.

Pentru cine a vazut Tropic Thunder, filmul din 2008 al lui Ben Stiller care ironiza lumea reality-show-urilor si a actorilor de la Hollywood, Rock of Ages are ceva din aceasta abordare, aplicata asupra anilor '80 si starurilor rock.

Foto: captura postmodern.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri