Andrei Iusut, proprietarul restaurantului Divan, unul dintre cele mai de succes localuri din centrul istoric al Capitalei, a investit 270.000 euro intr-o taverna greceasca, tot in centrul vechi.
Taverna, denumita Meze, cu specific grecesc, este decorata prin reinterpretarea mai multor elemente traditionale grecesti. Ca si in cazul Divan, Iusut a dorit sa aduca cat mai mult din spiritul locului intre cei 4 pereti din centrul istoric.

Amenajarea Meze a durat 5 luni, iar investitia totala se ridica la circa 270.000 euro. Iusut se asteapta ca in localul care are o capacitate de 40 de locuri in interior si 80 de terasa, sa aiba in medie 2.000 de clienti lunar.

"Meze reprezinta un vis de-al meu.Am vrut sa aduc aici cultura autentica greceasca, chiar daca unele elemente din decoratiuni le-am reinterpretat intr-o cheie umoristica", povesteste Iusut, care a explicat ca atat Divan, restaurantul sau cu specific turcesc, cat si Meze, s-au nascut din pasiunea sa pentru calatorii.

Despre centrul istoric, Iusut spune ca intr-adevar "nu tot ce zboara se mananca" si ca in opinia sa circa 70% din barurile noi care se deschid in aceasta zona dau faliment intr-un an. 'Este un faliment tacut, siglele luminoase inca raman, dar proprietarii se schimba", a mai spus tanarul de 31 de ani care a reusit sa construiasca unul dintre cele mai puternice braduri de restaurante din centru.

Iusut marturiseste ca in cazul Divan, restaurant care este de 3 ani pe piata si inregistreaza, in medie, lunar, 7.000 de clienti, amortizarea investitie o asteapta abia la finalul anului viitor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri