Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat ca cele doua tinere membre ale grupului Pussy Riot, condamnate la doi ani de inchisoare din cauza unei rugaciuni anti-Putin intr-o catedrala, nu ar trebui sa fie in inchisoare, potrivit agentiilor ruse, citate de AFP.

"Daca as fi fost judecator, nu le-as fi condamnat la inchisoare. Pur si simplu pentru ca eu cred ca nu este corect ca ele sa fie private de libertate. Ele au petrecut deja destul timp in inchisoare, ajunge", a declarat el, potrivit Mediafax.

Medvedev a raspuns unei intrebari privind o eventuala eliberare anticipata a celor doua tinere, Nadejda Tolokonnikova, in varsta de 22 de ani, si Maria Alehina, in varsta de 24 de ani.

Seful Guvernului rus a declarat totusi ca aceasta problema nu este de competenta sa, ci a instantelor judiciare si a avocatilor.

"Au dreptul sa depuna o reclamatie si cred ca o vor face. Iar tribunalul are dreptul sa examineze aceasta problema pe fond si sa ia o decizie", a declarat el.

Medvedev a reiterat ca cele doua tinere ii sunt "foarte dezagreabile". In septembrie, el a declarat ca fetele de la Pussy Riot ii provoaca "dezgust" dar ca este "inutil" si "sever" ca ele sa fie mentinute in inchisoare.

Nadejda Tolokonnikova si Maria Alehina, amandoua mame, si o a treia membra a grupului, Ekaterina Samutevici, au fost condamnate in august la doi ani de inchisoare pentru "huliganism" si "incitare la ura religioasa" dupa ce au cantat, in februarie, o "rugaciune punk" impotriva presedintelui rus Vladimir Putin in catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.

Condamnarile pentru Tolokonnikova si Alehina au fost confirmate in apel la 10 octombrie, in timp ce pedeapsa lui Samutevici a fost comutata intr-una cu suspendare, iar aceasta a fost eliberata la incheierea procesului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zgonea, condamnat in prima instanta la 3 ani de inchisoare
Setari Cookie-uri