Tabloul "Nature morte aux tulipes", de Pablo Picasso, a fost vandut cu 41,5 milioane de dolari la o licitatie organizata de casa Sotheby's la New York, informeaza Mediafax, care citeaza Le Figaro.

Realizat in 1932, in perioada de maturitate a artistului, tabloul, care o prezinta pe Marie-Thérèse Walter, tanara amanta si muza a lui Picasso, a fost starul licitatiei de arta impresionista si moderna organizata de casa Sotheby's.

Opera era estimata la un pret cuprins intre 35 milioane de dolari si 50 milioane de dolari.

Pentru celelalte lucrari, casa Sotheby's nu a obtinut insa succesul scontat: 30% dintre operele scoase la licitatie nu si-au gasit cumparatori, iar suma totala obtinuta - 163 de milioane de dolari - nu a egalat estimarile initiale ale specialistilor, cuprinse intre 169 milioane de dolari si 245 milioane de dolari.

O alta panza a maestrului spaniol, "Femme à la fenêtre", ce o prezinta tot pe Marie-Thérèse Walter, a fost adjudecata cu 17,2 milioane de dolari. Tabloul bucolic "Champs de blé", de Claude Monet, a fost cumparat pentru 12,1 milioane de dolari.

O pictura a compatriotului sau Paul Cézanne, "Femme nue debout", a fost achizitionata cu 5,3 milioane de dolari.

Printre operele ramase nevandute figureaza doua picturi de Picasso - "Plant de tomate" (estimata intre 10 milioane de dolari si 15 milioane de dolari) si "Femme à la robe verte" (estimata intre 6 milioane de dolari si 8 milioane de dolari) -, dar si o panza de Cézanne - "La femme à l'hermine".

Miercuri, casa rivala Christie's a vandut, tot la New York, un tablou cu nuferi de Monet pentru 43,8 milioane de dolari, o panza de Vasili Kadinsky pentru pretul record de 23 milioane de dolari, dar si sculptura "Une Muse" ("O muza") de Constantin Brancusi, care a fost achizitionata cu 12,4 milioane de dolari.

Saptamana viitoare, atat casa Sotheby's, cat si casa Christie's vor organiza licitatii de arta contemporana.

Sursa foto:
Sotheby's


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Metrorex mai face un pas pentru imbunatatirea calatoriei cu metroul pe M2
Setari Cookie-uri