Un desen realizat de Iasmina Maria Raceanu - eleva in clasa a VIII-a B, la Colegiul National Petru Rares din Suceava - a fost desemnat castigator al concursului "Doodle 4 Google" si va fi publicat pe pagina de start a Google Romania, pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei.

Google a anuntat joi, intr-un eveniment organizat la Bucuresti, castigatorul primei editii a concursului "Doodle 4 Google" in Romania, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Desenul Iasminei Maria Raceanu, eleva in clasa a VIII-a B, la Colegiul National Petru Rares din Suceava, a fost desemnat de public castigator dintre cele peste 10.000 lucrari participante in competitia cu tema "Romania mea este...".

Logoul Google imaginat de Iasmina va fi publicat pe pagina de start a Google Romania in data de 1 Decembrie, putand fi admirat de milioane de romani. Iasmina a primit si un premiu in valoare de 15.000 de lei si o bursa de tehnologie de 20.000 de lei pentru scoala unde invata.

In desenul ei, Iasmina si-a imaginat Romania ca pe "o tara verde cu munti si vai, dealuri si campii, colorata de obiceiuri frumoase ce trebuie pastrate, innobilata de artisti si sportivi ce i-au inaltat numele la cer. Romania mea merita iubita!".

Desenul castigator a fost ales de public dintre cele 30 selectate de juriu. Alaturi de marele castigator, 10 alti finalisti, cinci la categoria clasele I-IV si cinci de la clasele I-VIII, au fost premiati in cadrul unei gale desfasurate in Bucuresti, primind fiecare cate o tableta.

Concursul a premiat si scolile in care invata cei cinci elevi care au obtinut cele mai multe voturi in faza finala a concursului. Premiile reprezinta burse in valoare de 20.000 de lei cu ajutorul carora institutiile de invatamant pot achizitiona echipamente si tehnica de calcul.

Concursul "Doodle 4 Google", cu tema "Romania mea este...", organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si TVR, s-a adresat tuturor elevilor din clasele I-VIII din Romania. Pana pe 27 noiembrie, publicul a avut posibilitatea sa ii aleaga pe cei 10 finalisti dintre cele 30 de desene selectate de juriu si sa il desemneze pe marele castigator.

Juriul concursului "Doodle 4 Google Romania" a fost format din personalitati din domeniul artistic, media si educatie: Nicolae Alexi, Adrian Botan, Adrian Braescu, Andreea Esca, Medeea Marinescu, Ioan T. Morar si Catalin Stefanescu. Din juriu a facut parte si Sophia Foster-Dimino, membra a echipei care se ocupa de redesenarea logoului Google la aniversarile pe care compania le sarbatoreste la nivel international si local.

Competitii similare pentru a decora pagina Google in momente speciale s-au organizat in peste 30 de tari, Romania aflandu-se la prima editie in acest an.

Doodle-urile sunt reprezentari ocazionale ale logoului afisat pe prima pagina Google (www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate cautarile online facute de utilizatorii Google din intreaga lume.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. In galeria celor mai recente logouri dedicate Romaniei s-au numarat Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul sau Ziua Nationala a Romaniei.

In 1998, fondatorii Google - Larry si Sergei au participat la festivalul Burning Man din desertul Nevada. Pentru ca au vrut sa-si anunte utilizatorii ca vor fi plecati in acea perioada, au adaugat emblema festivalului in spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neasteptat de bine primita de catre utilizatorii Google, care au apreciat natura jucausa a acestor modificari.

Doi ani mai tarziu, in 2000, Larry si Sergei l-au numit Dennis Hwang managerul echipei Doodle Google.

De atunci, Google a creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de start Google din intreaga lume, sarbatorind personalitati ca Marie Curie, Mahatma Gandhi si personaje ca Batman. Unele dintre aceste logouri sunt publicate la nivel global (pe toate paginile de start locale ale Google), iar altele sunt create special pentru o anumita tara.

Doodle-urile Google au inceput ca simple ilustratii, dar in timp acestea au evoluat, ca si tehnologia. Astfel, au fost prezentate publicului logouri sofisticate, precum cel dedicat aniversarii primei publicari a povestii lui Pinocchio, si doodle-uri interactive, precum cele ce omagiau opera lui Jules Verne ("20.000 de leghe sub mari") sau chitara electrica Les Paul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Gala ANIS 2020: La cine au ajuns premiile pentru cele mai bune companii din IT
Setari Cookie-uri