Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru selectia nationala a concursului Eurovision 2013 o pot face incepand de luni si pana pe 3 februarie, finala nationala fiind programata pe 9 martie, informeaza TVR.
Cei interesati sa participe la concursul Eurovision sunt asteptati sa trimita sau sa depuna piesele, in format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Romane (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucuresti), precum si la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iasi, Timisoara si Craiova, cu mentiunea "Pentru selectia nationala Eurovision 2013" inscrisa pe plic, scrie Mediafax.

In premiera, anul acesta, TVR a decis sa implice si studiourile teritoriale in preselectia Eurovision.
In perioada 06.02 - 14.02 este programata preselectia (piesele vor fi interpretate pe negativ, in fata juriului), dupa cum urmeaza: 6 februarie - Iasi; 8 februarie - Cluj; 10 februarie - Timisoara; 12 februarie - Craiova, 14 februarie - Bucuresti.

Pe 18 februarie vor fi anuntate piesele care vor intra in concurs (minimum 24, maximum 28).
Preselectia nationala Eurovision 2013 va include doua semifinale, pe 23 februarie si 24 februarie, si o finala, pe 9 martie (cele 12 piese ramase in concurs in urma semifinalelor).

"Am decis, anul acesta, sa facilitam accesul cat mai multor artisti si compozitori la selectia nationala pentru Eurovision. Asa a aparut ideea implicarii studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot inscrie si unde au sansa de a convinge membrii juriului. Sper ca, in felul acesta, sa motivam compozitorii si interpretii aflati la inceput de drum si sa descoperim noi talente. In plus, in felul acesta ne asiguram ca interpretii pot sustine live piesa aleasa, juriul ascultand de la inceput melodiile cantate asa cum vor fi prezentate in concurs", a declarat Dan Manoliu, manager al proiectului.

Mai multe detalii, precum si Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate de luni, pe site-ul TVR, la adresa www.tvr.ro/eurovision.

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat participarea Televiziunii Romane la concursul Eurovision 2013, care se va desfasura in luna mai, la Malmo, in Suedia, avand drept conditie ca suma maxima alocata sa fie de 200.000 de euro, au declarat reprezentantii Televiziunii Romane.

Totodata, Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a recomandat recuperarea din vanzarea de publicitate si sponsorizari cel putin a taxei de participare la Eurovision 2013, au mai spus reprezentantii TVR.

Dan Manoliu, redactorul-sef al Redactiei Divertisment din TVR, a fost desemnat sa se ocupe de organizarea participarii Romaniei la editia din acest an a concursului Eurovision, care se va desfasura la Malmo, in Suedia, pe 14, 16 si 18 mai.

Concursul Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956.

European Broadcasting Union este o asociatie cu sediul central la Geneva, cunoscuta in special pentru organizarea competitiei Eurovision. EBU reuneste in prezent 74 de televiziuni din 56 de tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din EBU face parte si Televiziunea Romana.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi -Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de MihaiTraistariu.

Trupa Mandinga (foto)
, reprezentanta Romaniei la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea in finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis in Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia si Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienta record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numarul celor care au urmarit atat finala, cat si semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri