Este o persoana activa si permanent conectata la noutatile din industria in care a inceput sa isi construiasca un business in plina criza, cea a parcurilor de distractii. Lucia Prajisteanu a pornit pe un drum cu totul nou in business la finalul lui 2008, iar anul trecut a ajuns sa detina cel mai spectaculos parc de distractii indoor din regiune
La finalul lui 2008, femeia de afaceri a deschis in Baneasa Shopping City din Capitala un spatiu de joaca pentru copii, un domeniu complet nou pentru ea, care anterior a avut un business in distributia si retailul produselor din argint, detinand magazinul Maranni. Initial, Lucia Prajisteanu a derulat cele doua business-uri in paralel, magazinul cu produse din argint si locul de joaca, ambele fiind situate in acelasi mall. Dupa un timp insa a decis sa se dedice in totalitate domeniului entertainmentului, pe care l-a si adus la un cu totul alt nivel pe plan local, prin parcul de distractii Zorky's Planet din mallul AFI Cotroceni.

De formatie profesor de sport, Lucia Prajisteanu nu a predat decat foarte putin in timpul facultatii, imediat dupa terminarea studiilor demarand afaceri in comert. Femeia de afaceri a cochetat cativa ani si cu publicitatea, insa spiritul antreprenorial a castigat si a hotarat sa se dedice in totalitate business-ului pe plan profesional, ierarhic insa, pe primul loc se vor situa intotdeauna copiii. Copiii au fost si cei care i-au deschis ochii cu privire la oportunitatea unei afaceri cu parcuri de distractii in Romania.

Cum? Primele informatii despre acest domeniu le-a obtinut in calitate de client. Ca parinte, Lucia Prajisteanu era nelipsita din parcurile de distractii din afara Romaniei atunci cand era plecata in vacanta. Tot din aceasta postura a putut observa ca oferta de entertainment de pe piata locala nu este foarte bine dezvoltata.

Asa a inceput business-ul, l-a extins si s-a hotarat sa se dedice in totalitate lui renuntand la brandul Maranni, pe care l-a inchis.

„ In domeniul serviciilor trebuie sa te implici in totalitate”, spune Lucia Prajisteanu, iar grija si diplomatia sunt cu atat mai mari cand lucrezi cu parinti. Un astfel de business necesita pe langa implicare totala si un personal foarte bine trainuit.

„Particip la toate targurile de profil, sunt tot timpul la curent cu noutatile, cu toate atractiile inovative”, spune Lucia Prajisteanu, care adauga ca in acest domeniu calitatea este totul.

„Este un domeniu in care tot timpul trebuie sa investesti, sa aduci atractii noi”, mai spune Lucia Prajisteanu.

Astfel, Lucia Prajisteanu a deschis prin firma sa Britta Trading parcul de distractii indoor Zorky’s Planet din mallul AFI Palace Cotroceni, caruia i-a adaugat anul trecut si primul roller coster indoor din Europa de est dupa o investitie de 750.000 euro, care s-a adaugat investitiei initiale de 500.000 euro.

De unde vin banii? In mod surprinzator, institutiile financiare au gasit foarte interesant acest domeniu de activitatea, asa ca roller coasterul a fost finantat prin Raiffeisen Leasing.

„Cred ca a fost prima finantare data pe un astfel de utilaj”, spune Lucia Prajisteanu. Business-ul este unul care creste, afacerile majorandu-se cu peste 10% in 2012, fata de nivelul de aproape 3 mil. lei din 2011.

Pentru viitor, Lucia Prajisteanu are planuri de extindere a afacerii, momentan in Bucuresti. Pentru viitor, insa, femeia de afaceri ar dori sa deschida un parc de distractii indoor sau outdoor mult mai mare, care sa aiba un cu totul alt concept.

Fata de inceputurile din domeniu, Prajisteanu simte ca acum are un mai mare control al afacerii.

Un domeniu inca nedezvoltat suficient in Romania, zona de parcuri de distractii indoor necesita foarte multa atentie si diplomatie si un accent foarte mare pus pe siguranta.

„Este bine sa stai sa iti asculti clienti in special criticile. Am facut modificari in parc ca urmare a cererilor parintilor, dar pe de alta parte sunt si cereri carora nu avem cum sa le dam curs”, spune Lucia Prajisteanu.

Una dintre modificarile care vor fi facute in parc ca urmare a feed-backului primit de la parinti se refera la trenuletul Convoy. Parinti au dorit sa se plimbe si ei impreuna cu copii, iar acum compania face modificarile. „Incurajam timpul petrecut de parinti impreuna cu copiii”, spune Lucia Prajisteanu.

Pe de alta parte sunt si cereri carora compania nu le poate da curs. „Copiii sub trei ani nu pot fi lasati nesupravegheati la locul de joaca, unii parinti nu au inteles de ce trebuie sa stea cu ei, daca oricum erau supravegheati, insa nu putem incalca aceasta regula, pentru ca pana la aceasta varsta cei mici nu stiu inca sa comunice bine, daca au o problema”, a explicat femeia de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri