Licitatia de Arta Romaneasca Importanta si Licitatia de Postmodernism si Contemporana, organizate de Artmark miercuri seara, in Bucuresti, au avut incasari totale de 800.000 de euro, o rata de adjudecare de 88% si a stabilit peste 10 recorduri de autor.

Potrivit unui comunicat remis Mediafax de casa de licitatii Artmark, piata romaneasca de arta deschide anul cu dreptul. Arta contemporana are un contur tot mai bine definit pe piata de profil din Romania, inregistrand o crestere de 20% fata de recordul precedent, Licitatia de Postmodernism si Contemporana organizata in noiembrie 2012, respectiv o crestere de 27% fata de media licitatiilor de profil organizate de Artmark anul trecut.

Miercuri seara, unul dintre cele mai disputate tablouri a fost "Tigancusa" lui Octav Bancila, adjudecat pentru 23.000 de euro, o suma de zece ori mai mare decat cea estimata de specialisti, dupa nu mai putin de 43 de oferte inregistrate.

Daca in cadrul Licitatiei de Arta Romaneasca Importanta recordurile vin din partea pictorilor Stefan Popescu (tabloul "Marrakech", adjudecat cu suma de 19.000 de euro)si Mina Byck Wepper ("Familie de tatari", adjudecat cu 9.500 de euro), cea de-a doua parte a serii, rezervata artei postmoderne si contemporane, aduce in topul celor mai valorosi artisti trei recorduri de autor: pictorul Ion Musceleanu ("Odihna", 7.000 de euro), sculptorul Ion Lucian Murnu ("Orfeu", 3.250 de euro) si artistul contemporan Erno Bartha ("Tennis Bed", 5.000 de euro).

Primul esalon al artei romanesti reprezinta si la inceputul lui 2013 marea cautare a iubitorilor de arta. Lucrarea "Femei in parc" a pictorului Ioan Andreescu a atins cea mai mare valoare in cadrul Licitatiei de Arta Romaneasca Importanta, fiind adjudecata cu suma de 130.000 de euro, in timp ce micutul portret "Venetiana", al lui Nicolae Tonitza, a atins valoarea de 75.000 de euro. Cel de-al treilea loc in clasamentul lunii ianuarie este ocupat de pictorul Ion Tuculescu, a carui opera abstract-folclorica "Adevar si poezie la Mangalia" a fost adjudecata cu suma de 70.000 de euro.

Pentru luna februarie, Artmark pregateste iubitorilor de arta o noua serie de evenimente: Licitatia de Martisor I - Pictura si sculptura (19 februarie, Athénée Palace Hilton din Bucuresti), Licitatia de Martisor II - Martisoare de Epoca, Bijuterie si Arta Decorativa (20 februarie, Artmark, Palatul Cesianu-Racovita), respectiv Licitatia de Avangarda si Expresionism (21 februarie, Athénée Palace Hilton).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FOTO Tablourile pe care romanii au platit aproape 2 mil. de euro
Setari Cookie-uri