Continuam proiectul Always Summer. Antreprenorul Tudor Maxim se afla intr-o vacanta de trei luni de zile. Cat a costat prima luna de vacanta?
Sa poti sa te bucuri de locuri exotice, de insule paradisiace, sa bei in fiecare zi shakeuri din fructe proaspete, sa mananci fructe de mare, de multe ori pe malul marii, sa gusti din fructe carora nici nu le stii numele, sa inchiriezi un parte bunaƒ din timp scuter sau bicicleta pentru a explora orasele,natura,satele?

Sa poti face si ceva cumparaturi, sa mergii mii de kilometri cu autocarul, trenul, vaporul, taxiul si tuk-tukul? 500 de euro care sa acopere si vizele pentru 2 tari?

Tot acest buget si toate aceste cheltuieli sunt perfect sustenabile cu atentie, rabdare, inteligenta si ceva munca de pregatire.

Dupa cum ati vazut deja din postarile anterioare:Insula Phu Quoc, Ho chi minh, din unul din filme si din impresiile si fotografiile postate pe pagina de Facebook Always Summer ne bucuram din plin de toate experientele din Asia de est, fie ca e vorba de China, Vietnam, Laos sau Thailanda!

Suntem in urma cu postarile si filmele de calatorie, dar vrem intre timp sa va impartasim analiza cheltuililor si a bugetului dupa o luna de calatorie in Asia de est (China, Vietnam, Laos si Thailanda)

Analiza bugetului de cheltuieli pentru o luna de calatorie in Asia de est, 2 persoane.

1.La cazare am supraapreciat preturile din Vietnam, Laos si Thailanda asa ca am reusit sa mentinem cheltuielile cu cazarea la aproape o treime din ce am bugetat. Cazarea medie pe zi pentru 2 persoane a depasit cu putin 5 euro. Cazarea a fost relativ simpla, curata, cu maxim de valoare pentru banii cheltuiti. Destul de multa munca pe Booking.com, Airbnb sau Agoda pentru a gasi tot timpul cea mai buna optiune.

2.Si la mancare am reusit sa cheltuim sub cat ne propusesem, am cheltuit sub 10 euro pe zi. Am mancat asa cum ne-am propus de cele mai multe ori unde mancau localnicii, evitand cat mai mult localurile turistice, cu mancare mai putin buna si mai scumpa. Am mancat foarte bine si de pe strada, din piete, la restaurante de familie, locale, pe plaja la restaurantele unor resorturi de lux.

3. In prima luna ne-am miscat foarte mult, deplasandu-ne mii de kilometri cu tot felul de mijloace de transport, barca de viteza fiind cea mai costisitoare. Am folosit multicel taxiul, fiind foarte ieftin si am inchiriat cam jumatate de perioada scuter pentru a explora cat mai bine locurile si imprejurimile. Aici am cheltuit de 2 ori mai mult decat ne propusesem.

4. La categoria excursii, ghid, muzee ne-am incadrat sub buget. Datorita scuterului si a bicicletei ne-am facut noi singuri expeditiile si am descoperit multe locuri spontan, fara ghid sau excursii organizate.

5. Vizele au costat aproape de 2 ori mai mult, dar acopera 3 tari.

6. Categoria alte placeri include masajul in fiecare tara din acest wish list. Dupa ceva negocieri am obtinut in Vietnam masaj la un 35% din pretul de lista

7. La categoria cumparaturi am cheltuit de aproape 3 ori decat ne-am fi dorit.

Acest lucru s-a datorat in special pierderii sau mai corect spus ratacirii bagajului in China. De aici a aparut nevoia cumpararii de lucruri personale. Alta cheltuiala mai mare a aparut datorita stricarii cablului de incarcare a tabletei.

Anda ma completeaza ca bugetul de shopping trebuie sa fie mult mai generos de la inceput. Ce-i drept gasesti lucruri foarte frumoase, facute de mana, deosebite, la preturi de 5 ori mai mici ca in Romania.

8. La neprevazut (noroc ca am fost prevazatori sa avem aceasta categorie) ne-am incadrat. Aici au intrat costuri nebugetate ca spalarea hainelor, comisioane de retragere bani de la Atm, reparatii scuter etc.

PER TOTAL AM CHELTUIT 35 DE EURO PE ZI, MAI PUTIN CU 4 EURO PE ZI DECAT NE PROPUSESEM. TRANSPORTUL, PUTERNIC SUBESTIMAT, OCUPA PRIMA POZITIE LA CHELTUIELI.

Bugetul total il gasiti pe tudormaxim.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri