Ovidiu Anton, care s-a situat pe penultimul loc in finala selectiei nationale a concursului Eurovision, sustine ca firma responsabila cu televotingul a viciat rezultatele, iar cei care au incercat sa il voteze nu au reusit.
Ovidiu Anton a interpretat in finala selectiei nationale a Eurovision melodia "Run away with me" (muzica si text Ovidiu Anton). In clasamentul final, penultimele locuri, la egalitate, au fost ocupate de Ovidiu Anton (3 puncte din partea juriului si 0 puncte la televot) si Cristian Prajescu (0 puncte juriu si 3 la televot), scrie Mediafax.


Dupa finala, Ovidiu Anton a scris pe contul sau oficial de Facebook ca rezultatele de la televoting au fost viciate.

"Ne asumam parerea juriului cand intram intr-o competitie, ne asumam riscul evolutiei in fata tuturor si parerile publicului, dar vicierea televoting-ului cine si-o asuma? Felicit TVR pentru organizarea impecabila, sonorizare excelenta si conditiile exemplare oferite artistilor pe toata durata selectiei, felicit toti finalistii, fiecare a avut ceva... de spus, multumesc juriului de specialitate care si-a asumat notarea pe propria raspundere morala si profesionala (...) Din nefericire trebuia sa existe o mizerie care sa umbreasca munca tuturor (...) si sa strice produsul la care cu totii am muncit. Firma responsabila cu televotingul a viciat rezultatele. Nu inteleg cum pentru unii pot intra mii de voturi, iar cei care au incercat sa ma voteze nu au reusit. Ce s-a intamplat domnilor? De ce din zeci de sms-uri s-au primit doar cateva confirmari si pe linia telefonica suna mereu ocupat?", a spus Ovidiu Anton.



Ovidiu Anton a precizat ca "indiferent daca a fost intentie sau doar incompetenta, rezultatul este acelasi".

Potrivit lui Ovidiu Anton, competitia a fost acerba, iar preferatii lui au fost cei de la Electric Fence (care s-au situat pe locul al doilea in clasamentul final, n.r.). "Felicitari castigatorului, sper sa ne reprezinte cu onoare la Malmo", a mai spus Ovidiu Anton.

SimPlus raspunde acuzatiilor

Dan Boabes, CEO al SimPlus, compania care a asigurat sistemul de vot la finala selectiei nationale a concursului Eurovision, respinge acuzatiile cantaretului Ovidiu Anton, precizand ca sistemul a functionat corect si nu s-a inregistrat nicio eroare.

"In ceea ce priveste sistemul de votare cu limita de 11 voturi alocate unui artist de catre acelasi utilizator, acesta a functionat corect. La nivel tehnic nu s-a inregistrat nicio eroare, sistemul functionand in parametri normali. Este foarte important de stiut ca toate voturile au fost inregistrate in sistemul de votare, dar datorita afluxului foarte mare de SMS-uri, sistemul a prioritizat SMS-urile receptionate de la telespectatori (voturile), in defavoarea transmiterii mesajelor de confirmare vot, SMS-urile de raspuns fiind mai putine tocmai din acest motiv", a declarat Dan Boabes.

El a precizat ca SimPlus a pus la dispozitie cel mai mare sistem de televoting din Romania, 600 de linii telefonice si servere cu o capacitate foarte mare de procesare.

"Au putut avea loc congestii la nivel de celula in locurile unde s-au aflat foarte multe persoane care votau in acelasi timp, depasind probabil capacitatea retelelor mobile de a prelua traficul dintr-o anumita celula suprasolicitata", a explicat Dan Boabes.

SimPlus este de 4 ani firma acreditata de European Broadcasting Union (EBU) - care organizeaza competitia Eurovision - sa asigure sistemul de vot la Eurovision. SimPlus va furniza sistemul de vot si pentru editia din acest an a Eurovision Song Contest, care va avea loc in luna mai la Malmo, in Suedia. SimPlus este cel mai mare si mai mare vechi furnizor de solutii interactive prin SMS din Romania.

La televot, Ovidiu Anton a inregistrat cele mai putine voturi - 536, care convertite in puncte au dat rezultatul 0.

Cezar va reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusa de Cristian Faur, castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la TVR.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") a obtinut un total de 20 de puncte, de la juriu si de la public, in urma unei lupte foarte stranse cu trupa Electric Fence si cu Luminita Anghel.

Cezar va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 16 mai, la Malmo, in Suedia. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.

Sursa foto: Contul personal de Facebook.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri