Designerul francez Jean Paul Gaultier va crea rochia pe care o va purta Petra Mede, gazda finalei Eurovision 2013, care se va desfasura pe 18 mai, la Malmo, in Suedia, scrie Mediafax.
Excentricul designer nu se afla la prima colaborare cu organizatorii concursului Eurovision. La editia de anul trecut, el a imbracat-o pe reprezentanta Frantei, Anggun, iar, la editia din 2011, el a semnat vestimentatia purtata de Dana International.

Anul acesta, Gaultier va raspunde unei noi provocari si va semna designul rochiilor pe care le va imbraca actrita suedeza Petra Mede, la finala de la Malmo, dar si la semifinalele de pe 14 si 16 mai.

Dragostea lui Gaultier pentru muzica a fost reflectata si de faptul ca acesta a ales, nu de putine ori, ca prezentarile sale de moda sa fie incheiate de personalitati in domeniu, precum Dita Von Teese, Amanda Lear si Mylene Farmer.

De asemenea, adesea, colectiile sale au fost inspirate de vedete ca Amy Winehouse, David Bowie si Madonna.

Jean-Paul Gaultier, nascut pe 24 aprilie 1952, este un renumit creator de moda francez. Gaultier nu a luat niciodata lectii de design vestimentar, dar a inceput sa trimita schite mai multor designeri faimosi inca de la o varsta frageda.

Pierre Cardin a fost impresionat de talentul lui si l-a angajat ca asistent personal in anul 1970. Ulterior, Gaultier a lucrat cu Jacques Esterel, in 1971, si cu Jean Patou, in anul urmator.

Jean-Paul Gaultier si-a lansat prima colectie individuala in anul 1976, iar caracteristicile creatiilor sale relevau stilul anilor '80, marcat de kitsch, plastic si extravaganta, fiind considerat de altfel, mult timp, "baiatul rau" din moda franceza. Jean-Paul Gaultier a creat, printre altele, costume pentru Madonna, Marilyn Manson, Kylie Minogue, dar si pentru filmul "Al cincilea element", regizat de Luc Besson. Gaultier este cunoscut si pentru o linie de parfumuri foarte populara. In anul 1993 apare primul sau parfum, intitulat Classique, iar parfumul Le Male ajunge sa fie nr. 1 in Europa.

Eurovision este cea mai importanta competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU) - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa -, care se desfasoara in fiecare an, incepand din 1956. EBU reuneste in prezent 74 de televiziuni din 56 de tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Din EBU face parte si Televiziunea Romana.

Romania va fi reprezentata la editia din acest an a concursului Eurovision de Cezar Ouatu (Cezar), cu piesa "It's my life".

Atat semifinalele, din 14 si 16 mai, cat si finala, din 18 mai, vor fi difuzate live de Televiziunea Romana.

Sursa foto: https://twitter.com/JPGaultier

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri