Timotei Rad, 27 de ani. A terminat anul trecut cea de-a doua facultate. Vrea sa cucereasca lumea cocotat in masinile strainilor. A prins gust de plimbari cu autostopul dupa ce a dat o raita pana la Paris si inapoi cu doar cativa euro in buzunar. Nu se teme de pericole, relateaza Jurnalul.ro.
Timo e un tip normal, dar putin nebun. Un tip ce a fost exmatriculat de doua ori in liceu pentru nazbatii si aventuri copilaresti. Dupa liceu a facut doua facultati: Relatii Internationale (absolvita in 2009) si Cartografie (absolvita in 2012). Ambele la UBB. La prima nu s-a tinut de carte si a ramas repetent de doua ori. La a doua s-a ambitionat sa fie bursier Erasmus, sa aibe bursa de studiu, sa scrie articole stiintifice, etc. Ideea plecarii i-a venit anul trecut. In lucrarea sa de licenta a demonstrat ca primul roman care a facut o harta pentru un teritoriu romanesc este Dimitrie Cantemir nu Constantin Cantacuzino cum afirmau toti istoricii si academicienii pana atunci. Pentru a demonstra acest lucru si a face acest studiu a vrut sa stie ca a consultat toate resursele bibliografice posibile si existente pe Terra ca sa aibe o teza solida ce nu poate fi combatuta. In acest scop avea de vazut niste carti foarte vechi la Viena, Padova, Leipzig, Paris si Londra. Fiind student cu un buget limitat nu isi putea permite sa calatoreasca conventional la aceste destinatii. Stia de la cativa amici ca din Ungaria incolo autostopul nu se plateste, stia si de couchsurfing.org pe care si-a facut cont ca sa fie cazat gratuit si asa a pornit cu 90 € spre Paris. A calatorit 10 zile, 4900 km si s-a si intors cu 5 €.

Cititi integral povestea lui Timotei Rad pe Jurnalul.ro.

Sursa foto: Jurnalul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri