Legendarii rockeri de la Iron Maiden au sustinut un show memorabil, miercuri, in fata unui public de 15.000 de persoane, in Piata Constitutiei din Bucuresti, concertul inscriindu-se in turneul "Maiden England 2013", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de organizatorii evenimentului.

Inainte de intrarea pe scena a trupei lui Steve Harris, publicul prezent in Piata Constitutiei i-a putut vedea la lucru pe cei de la Voodoo Six. Chiar daca mai putin cunoscuti, britanicii de la Voodoo Six au oferit un show destul de dinamic si care a fost bine primit de cei care la acea ora ocupasera piata din fata Palatului Parlamentului.

Au urcat apoi pe scena mult mai cunoscutii Anthrax, grup pe care multi dintre cei prezenti la concert l-au mai vazut la Sonisphere Festival din 2010. Chiar daca nu au avut mult timp la dispozitie, Scott Ian & Co. au punctat la obiect cele mai bune etape din istoria trupei, astfel ca nu au lipsit din programul lor piese precum "Antisocial", "Indians" si "Got The Time".

Dupa show-ul Anthrax a urmat o pauza de 30 de minute in care s-au facut pregatirile pentru ce avea sa fie "evenimentul heavy metal number one pe 2013" - concertul Iron Maiden.

La ora 21.00, Steve Harris, Bruce Dickinson, Janick Gers, Dave Murray, Adrian Smith si Nicko McBrain au urcat pe scena pentru a prezenta in premiera in Romania varianta 2013 a show-ului care s-a desfasurat in 1988 sub egida turneului "Maiden England", scrie Mediafax.

Timp de aproape doua ore, fanii au vazut un Iron Maiden dezlantuit, ce a trecut in revista mai toate piesele sale de rezistenta, intre care "The Number Of The Beast", "The Prisoner", "Aces High", "Can I Play With Madness", "Hallowed Be Thy Name" si multe altele.

Schimbarea periodica a decorurilor, dar si a costumatiei lui Bruce Dickinson si aparitia pe scena a mascotei Eddie (in greutate de aproape patru tone) au facut ca muzica sa aiba si o identitate vizuala deosebita.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai putin de 15 albume, vandute in aproximativ 90 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden intr-una dintre cele mai longevive si influente trupe de heavy metal din intreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers si Nicko McBrain.

In 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele pozitii in topurile din 40 tari. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte in Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat in iunie 2012, cu o serie de show-uri in America de Nord.

Iron Maiden a concertat in Romania, la Bucuresti, in 2008, si la Cluj-Napoca, in 2010.

Anthrax este o trupa americana de heavy metal infiintata la New York in 1981, devenita ulterior una dintre cele mai populare formatii de pe scena thrash metal-ului anilor '80. Dupa ce acest curent a castigat o popularitate tot mai mare, la mijlocul anilor '80, Anthrax a fost inclusa in "The Big Four" (Cei patru mari), grupul celor mai celebre formatii ale acestui curent muzical, alaturi de Metallica, Megadeth si Slayer.

De altfel, in aceasta formula "The Big Four", Anthrax a concertat la Bucuresti la editia din 2010 a Sonisphere Festival.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
UPDATE Transportatorii protesteaza miercuri in fata Guvernului