Studiourile Warner Bros. au primit zeci de petitii furioase semnate de fanii lui Batman, dupa ce reprezentantii companiei au anuntat ca Ben Affleck va interpreta rolul eroului din Gotham City, intr-o noua productie, scrie Variety.
Peste 30 de petitii impotriva acestei miscari a marilor studiouri au aparut, in decurs de 24 de ore de la anunt, pe site-ul Change.org. Semnatarii cer Warner Bros. sa distribuie un alt actor in acest rol, considerandu-l pe Affleck nepotrivit.

Studiourile Warner Bros. au anuntat, in luna iulie, ca doresc sa ii reuneasca pe super-eroii Superman si Batman intr-un film, a carui lansare este prevazuta pentru anul 2015, care va fi o continuare a lungmetrajului "Man of Steel: Eroul", cel mai recent film din franciza "Superman", lansat in acest an.

Christian Bale, care a interpretat rolul omului-liliac in trilogia cinematografica "Batman", regizata de Christian Nolan, a anuntat ca nu doreste sa reia acest rol, iar pariurile erau deschise in ceea ce priveste desemnarea succesorului actorului galez.

"Stiam deja ca avem nevoie de un actor extraordinar pentru a prelua rolul unuia dintre super-eroii cei mai populari al DC Comics, iar Ben Affleck indeplineste toate aceste conditii", a declarat Greg Silverman, presedintele studiourilor Warner Bros., intr-un comunicat publicat in revista Variety.

Filmul, care nu are deocamdata un titlu, va fi regizat de Zack Snyder, cineastul aflat deja in spatele camerei pentru a regiza "Man of Steel: Eroul", iar britanicul Henry Cavill isi va relua rolul Superman.

"Ben va oferi un contrast interesant pentru Supermanul jucat de Henry. El are calitatile de interpretare necesare pentru a crea portretul nuantat al unui barbat mai in varsta si mai avizat decat Clark Kent, si poarta stigmatele unui luptator experimentat impotria criminalitatii, conservandu-si in acelasi timp farmecul la care toata lumea se asteapta din partea miliardarului Bruce Wayne", a declarat regizorul Zack Snyder, intr-un comunicat.

Filmul "Man of Steel: Eroul", avandu-i in distributie pe Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishburne si Diane Lane, a relansat cu succes franciza "Superman", generand incasari mondiale de peste 650 milioane de dolari.

Ben Affleck isi inscrie numele pe o lista de actori celebri care l-au interpretat pe Batman, precum Michael Keaton, George Clooney si, cel mai recent, Christian Bale, in trilogia "Dark Knight", regizata de Christopher Nolan. Atat Batman, cat si Superman, fac parte din universul DC Comics, detinut de Warner Bros Entertainment, o divizie a grupului Time Warner Inc.

Pe de alta parte, fanii au criticat alegerea lui Affleck, notand atat rateurile acestuia in diferite roluri, cat si imaginea sa de vedeta.
"Talentul sau actoricesc nu este nici pe departe potrivit pentru a crea un Bruce Wayne credibil si nu va aduce un plus rolului", scrie unul dintre cei 3.200 de semnatari ai unei petitii impotriva lui Affleck. O alta petitie online a strans 6.000 de semnaturi. "Nu are nici fizicul necesar si nu e nici indeajuns de intimidant pentru acest rol", se arata in alta petitie.

Un document asemanator a fost postat pe platforma de petitii a Casei Albe si cere "sa se faca in asa fel incat sa fie ilegal pentru Affleck sa joace rolul lui Batman (sau al oricarui alt super erou in urmatorii 200 de ani)". Reprezentantii Casei Albe au scos aceasta cerere de pe site deoarece nu respecta termenii impusi de aceasta platforma.

Ben Affleck, care nu este chiar un strain de universul super-eroilor din benzile desenate - l-a interpretat pe Matt Murdock in pelicula "Daredevil" din 2003 -, are o cota de popularitate uriasa la Hollywood in acest an, gratie succesului lungmetrajului sau "Argo", recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film, in luna februarie. Actorul american a fost distribuit recent si in "Runner Runner", o drama inspirata din lumea jocurilor de noroc, in care va juca alaturi de Justin Timberlake.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri