Legendara trupa britanica Deep Purple se intoarce in Romania, intr-un concert la Sala Polivalenta din Capitala, pe 20 februarie 2014, informeaza un comunicat al organizatorilor, Emagic.

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal si hard rock, alaturi de Led Zeppelin si Black Sabbath, Deep Purple este si astazi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formata in 1968, de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans si Ian Paice, reuniti initial sub numele de Roundabout, si cu un sound de rock progresiv, trupa a trecut prin mai multe schimbari de nume si de componenta, reusind sa-si contureze identitatea muzicala spre inceputul anilor 1970, odata cu lansarea albumului "Deep Purple In Rock". Au urmat "Fireball" si "Machine Head", unul dintre cele mai cunoscute albume ale trupei, ajuns pe prima pozitie in clasamentul britanic. "Highway Star", "Space Truckin'", "Lazy" si "Smoke on the Water" sunt doar cateva dintre piesele care aveau sa devina reprezentative pentru cariera trupei.

Popularitatea crescanda la nivel international a adus trupei numeroase concerte in afara Marii Britanii, inclusiv turnee programate in Statele Unite ale Americii si Asia. De altfel, seria concertelor sustinute in Japonia in 1972 s-a incheiat cu lansarea unui dublu vinil intitulat "Live in Japan", devenit una dintre cele mai cunoscute si bine vandute inregistrari live din istoria muzicii rock. Dupa alte patru materiale, "Who Do We Think We Are", "Burn", "Stormbringer" si "Come Taste the Band", lansat in octombrie 1975, trupa s-a destramat, reunindu-se abia dupa opt ani, in aprilie 1984, in formula Ian Gillan, Jan Lord, Ritchie Blackmore, Roger Glover si Ian Paice. Reintoarcerea pe scena a fost marcata si de un nou turneu mondial de succes, ce a inclus mai multe concerte in Australia, America de Nord si Europa. Show-ul sustinut in Marea Britanie pe 22 iunie 1985, in fata a peste 80.000 de fani, a ramas in istorie sub numele de "Return Of The Knebworth Fayre, scrie Mediafax.

In ultimii ani, Deep Purple a continuat sa lanseze albume si sa concerteze in toata lumea, consolidandu-si pozitia de "legenda" a genurilor hard rock si heavy metal. De altfel, muzica trupei a influentat de-a lungul timpului numerosi alti artisti, precum Metallica, Aerosmith, Van Halen, Alice in Chains, Bon Jovi, Motörhead si chiar "noul val" de heavy metal britanic - Iron Maiden, Judas Priest si Def Leppard. Postul de radio britanic Planet Rock a clasat-o pe pozitia a cincea in topul celor mai influente trupe din lume. Cu vanzari record de peste 100 de milioane de albume in intreaga lume, dintre care aproape 18 milioane de copii vandute doar in Statele Unite ale Americii, Deep Purple isi continua povestea muzicala cu un nou material discografic, lansat in primavara acestui an: "Now What?!".

Anul viitor, Deep Purple se intoarce la Bucuresti, pentru a sustine un concert pe 20 februarie, la Sala Polivalenta.

Evenimentul este organizat de Emagic, biletele fiind disponibile incepand de joi, pe www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret: 265 de lei (locuri pe scaun), 200 de lei (Golden Ring - in picioare), 185 de lei, 145 de lei, 120 de lei (locuri pe scaun), 115 lei (gazon - in picioare) si 95 de lei (peluza, pe scaune). In perioada urmatoare, biletele vor putea fi achizitionate si din reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si de la Sala Palatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri