Un interviu audio cu John Lennon, in care muzicianul britanic evoca "tortura" resimtita in timpul inregistrarilor pentru ultimul album al trupei The Beatles, "Let It Be", in 1969, va fi scos la licitatie in luna septembrie, scrie Mediafax.

Acest interviu de o ora, acordat in 1970 la Toronto (Canada), lui Howard Smith, critic muzical la saptamanalul american Village Voice, va fi pus in vanzare in cadrul unei licitatii online, intre 19 si 26 septembrie, pe site-ul www.rrauction.com, alaturi de alte 100 de obiecte care au legatura cu trupa The Beatles.

"A fost un adevarat iad, asa cum s-a intamplat adeseori. E o tortura de fiecare data cand produci ceva", spunea John Lennon.

"The Beatles nu are o putere magica pe care voi, ceilalti, nu o aveti. Suferim ca in iad de fiecare data cand cream ceva", a adaugat el. "Situatia e tensionata de fiecare data cand beculetul rosu (din cabina de inregistrari) se aprinde", a mai spus el.

Lansat in mai 1970 si considerat de revista Rolling Stone drept unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile, "Let It Be" a fost inregistrat in mare parte la Londra in 1969.

Citeste si:
Metrorex mai face un pas pentru imbunatatirea calatoriei cu metroul...
Metrorex a lansat licitatia...

Pentru John Lennon, care a fost ulterior asasinat la New York, in 1980, "Let It Be" era un "album ciudat", cre reflecta frictiunile dintre membrii grupului. Trupa The Beatles s-a destramat de altfel la scurt timp dupa lansarea acestui album, in anul 1970.

"Nu l-am terminat niciodata cu adevarat, nu voiam cu adevarat sa il lansam, Paul era acela care ne-a impins sa facem asta", spunea John Lennon.

Pasaje din acest interviu pot fi ascultate si pe site-ul YouTube.

Paul McCartney, John Lennon, George Harrison si Ringo Starr au format trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase si de succes grupuri din istoria muzicii rock, avand la activ peste 1,1 miliarde de discuri vandute in lumea intreaga.

Citeste si:
Prima autostrada montana din Romania, licitata pe studii de 12 ani
Asociatia Pro Infrastructura:...

Sursa foto: http://www.johnlennon.com/images?pid=4

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Capitala in 30 de ani | Bucuresti s-a kitschosit, dar oamenii salta orasul
Setari Cookie-uri