Macheta unei sculpturi cubiste de Pablo Picasso, pe care artistul spaniol a oferit-o orasului Chicago, va fi scoasa la vanzare in luna noiembrie de casa Christie's la o licitatie unde ar putea fi tranzactionata cu peste 35 milioane de dolari, informeaza Reuters.

Aceasta suma ar reprezenta un record de pret pentru macheta unei sculpturi realizate de artistul spaniol a anuntat casa Christie's, scrie Mediafax.

Picasso nu a vizitat niciodata Chicago, dar a admirat acest oras, donand municipalitatii o sculptura din otel, inalta de 15 metri, pe care a finalizat-o in 1967 si care se afla in prezent in Daley Plaza din Chicago.

Picasso a facut doua machete pentru aceasta sculptura. A trimis o macheta la Chicago, pe baza careia muncitorii americani au realizat opera finala. Aceasta macheta este expusa la Art Institute din Chicago.

Cealalta macheta, pastrata de Picasso, care este scoasa la licitatie, a apartinut nepoatei artistului, Marina Picasso, iar apoi colectionarului de arta Jan Krugier.

Sharon Kim, directoarea departamentului de Arta Moderna si Impresionista al casei Christie's, spune ca pretul estimativ pentru aceasta macheta a fost calculat pe baza preturilor obtinute de opere comparabile create de Picasso.

Cel mai mare pret oferit vreodata pentru o sculptura de Picasso a fost de 29,1 milioane de dolari, pentru "Tete de Femme (Dora Maar)", in 2007, potrivit casei Christie's.

Macheta scoasa la vanzare are o inaltime de 104 centimetri, este realizata din metal si este expusa in aceste zile la sediul din Chicago al casei Christie's.

Licitatia va avea loc in perioada 4-5 noiembrie la New York.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri