Reuniti marti la Strasbourg, europarlamentarii au votat o noua lege impotriva fumatului, dar au refuzat ca tigara electronica sa fie vanduta exclusiv in farmacii. Cei mai multi membri ai PE considera ca aceasta nu este un drog, asa ca va putea fi cumparata in continuare din magazine specializate sau tutungerii.

Textul legii va fi trimis in curand catre cele 28 de capitale din Uniunea Europeana. In orice caz, noua directiva nu mai intra in vigoare inainte de 2017, mentioneaza publicatia Le Parisien.

Cei mai multi alesi au fost, astfel, impotriva unei propuneri din partea Comisiei Europene de a reglementa tigara electronica ca medicament. Efectele ei nu sunt cunoscute inca, asa ca este interzisa vanzarea acesteia catre minori, dar si promovarea prin reclame, scrie Le Parisien.

Tigarile cu aroma, interzise

Totodata, noua lege mentioneaza ca mesajele de avertizare trebuie sa ocupe 65% din suprafata pachetelor de tigari, iar marca de tigari va fi vizibila in partea de jos a pachetelor. Totusi, tigarile "slim" vor continua sa fie comercializate impotriva avizul Comisiei Europene.

In plus, europarlamentarii au decis sa interzica tigarile cu aroma. Doar cele "mentol" vor fi mentinute pe piata timp de opt ani de la promulgarea legii.