Zeci de notite, scrisori manuscrise si alte documente scrise de pastorul american de culoare Martin Luther King au fost vandute cu 130.000 de dolari la o licitatie organizata la New York, informeaza AFP.

Lotul cel mai valoros, vandut cu 31.250 de dolari, a inclus opt cartonase pe care Martin Luther King, figura legendara a miscarii pentru drepturile civile ale cetatenilor americani de culoare, a redactat, in decembrie 1959, ideile principale ale unui discurs pe care l-a sustinut in biserica sa baptista din Atlanta, scrie Mediafax.

In total, aproximativ 100 de documente au fost scoase la licitatie de casa Heritage Auctions. Printre acestea s-au aflat pagini manuscrise, cu pasaje subliniate, dintr-o carte scrisa in 1957, scrisori expediate secretarei sale Maude Ballou in timpul unei calatorii in India, dar si copia unei liste batute la masina de scris, care, in ianuarie 1957, semnala Politiei din Atlanta "persoanele si bisericile cele mai vulnerabile in fata unor atacuri violente". Martin Luther King, care a fost asasinat in aprilie 1968 la Memphis, aparea in fruntea acelei liste.

Aceste documente au apartinut de peste 50 de ani lui Maude Ballou, in prezent in varsta de 88 de ani. Ele ofera o perspectiva emotionanta despre anii '50, in acest sens remarcandu-se in special arhivele cu documentele despre boicotul autobuzelor din Montgomery, in statul Alabama, la sfarsitul anului 1955, redactate de Martin Luther King.

Textele au fost vandute in cadrul licitatiei de manuscrise istorice, organizata joi si vineri la New York de casa Heritage Auctions.

O scurta scrisoare semnata de regele Louis al XI-lea al Frantei a fost adjudecata cu 1.750 de dolari, iar o alta, scrisa si semnata de Napoleon Bonaparte pe 20 ianuarie 1807, in care imparatul francez multumea unui unchi si unui verisor, a fost vanduta cu 1.875 de dolari.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri