Asociatia franceza Belle, ronde, sexy et je m'assume (Frumoasa, plinuta, sexy si ma accept asa cum sunt) a depus, marti, plangere impotriva designerului german Karl Lagerfeld, dupa ce acesta a declarat intr-o emisiune, la inceputul lui octombrie, ca femeile supraponderale nu au ce cauta pe podium, scrie Mediafax.

Potrivit AFP, asociatia franceza, afiliata comitetului Miss Ronde France, prin presedintele Betty Aubrière, sustine ca a depus plangere la procuratura din Saintes pentru "declaratii defaimatoare si discriminatorii" ale designerului Karl Lagerfeld la adresa "persoanelor prea grase".

"Gaura din sistemul de asigurari sociale este din cauza bolilor de care sufera persoanele prea grase", a afirmat Karl Lagerfeld, cunoscut pentru declaratiile sale polemice, in emisiunea "Le Grand 8", difuzata la inceputul lunii octombrie pe postul D8.

In aceeasi emisiune, designerul german a reluat o afirmatie din volumul autobiografic "Karl über die Welt und das Leben", aparuta in septembrie, potrivit careia "nimanui nu ii place sa vada femei plinute pe podiumuri" si ca "singura lui ambitie in viata este sa poarte jeansi marimea 30".

"Cele care spun ca manechinele slabe arata hidos sunt grasanele care zac in fata televizorului cu punga de chipsuri in brate. Moda inseamna vis si iluzie", a adaugat Lagerfeld in emisiune.
"Insultele din partea persoanelor publice trebuie sa inceteze. Lumea s-a saturat. Multe tinere se simt prost in propria piele si este ingrozitor pentru ele ca aud asemenea afirmatii", a spus Betty Aubrière, presedintele asociatiei Belle, ronde, sexy et je m'assume.

In ultimii ani, afirmatiile designerilor, printre care si Karl Lagerfeld, referitoare la talia manechinelor au contribuit la polemica despre dictatura siluetei slabe din moda, acuzata ca ar promova anorexia.

Karl Lagerfeld, in varsta de 80 de ani, este unul dintre cei mai importanti creatori de moda ai sfarsitului de secol al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de moda, printre care Chanel, la care in prezent este designer principal, dar si Chloé si Fendi, unde este director de creatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri