Cel mai mare diamant portocaliu din lume, cu o valoare cuprinsa intre 17 si 20 de milioane de dolari, va fi scos la licitatie pe 12 noiembrie, la Geneva, de casa Christie's, informeaza AFP.

"Este o piatra pretioasa exceptionala", de o culoare deosebit de intensa, care capteaza lumina din toate unghiurile, a declarat expertul Jean-Marc Lunel, responsabil cu departamentul de bijuterii al casei Christie's la Geneva.

Acest diamant este cel mai valoros lot de la aceasta licitatie de bijuterii scumpe, organizata de casa Christie's la Geneva, in luna noiembrie a fiecarui an.

Diamantul portocaliu cantareste 14,82 de carate si are marimea unei migdale. Numele vanzatorului nu a fost comunicat, dar piatra pretioasa a fost gasita in Africa de Sud, scrie Mediafax.

Vanzarea va avea loc in ajunul licitatiei organizate de Sotheby's, casa de licitatii rivala, care propune amatorilor cel mai mare diamant roz din lume, la un pret estimat de 60 de milioane de dolari.

Autoritatea pentru Reforma...
Citeste si: ARF a lansat licitatia pentru 80 de trenuri, in valoare de 1 mld. euro

Printre celelalte piese rare scoase la licitatie de casa Christie's fac parte un colier Van Cleef cu diamante ti smaralde - ce a apartinut printesei Fawzia din Egipt -, estimat la 3,7 milioane de dolari, brota "Coasta de Azur" creata de Anna Hu, estimata la 3,5 milioane de dolari, ti o cutie cu o sticla de whisky vechi de 45 de ani ti din care s-au fabricat doar 15 litri, estimata la 330.000 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Televizoarele Diamant revin: Brandul comunist reintra pe piata locala