Fara indoiala, putem declara acest weekend, unul dedicat festivalurilor. Fie de film, de teatru sau de muzica, va fi destul de dificil sa alegi intre ele. Iata si recomandarile PostModern.ro.

Astfel, Festivalul Filmului Francez continua pana la sfarsitul acestui weekend la Cinema Elvira Popescu. Vineri este anuntata proiectia unui film surpriza de la ora 22:20, iar sambata va avea loc gala de decernare a premiului publicului TV5 Monde pentru cel mai bun regizor francez debutant.

Festivalul Filmului German 2013 va avea loc la Cinema Studio, reunind atat productii actuale, cat si filme clasice germane. Festivalul incepe sambata, pe 9 noiembrie, cu proiectia filmului Oh, Boy! (2012) , premiat cu 6 distinctii din partea Academiei Germane.

Filmul pentru care regizorul Amat Escalante a primit premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Cannes 2013, Heli, va intra incepand cu aceasta saptamana in cinematografele romanesti. Pelicula prezinta imaginea unui Mexic contemporan prin intermediul dramei unei familii, scenele extrem de socante si de realiste redand un portret de tara fara ascunzisuri. Poti citi recenzia noastra aici.

Fanii eroilor Marvel vor avea ocazia sa urmaresca incepand de vineri partea a doua a povestii zeului Thor, Thor: The Dark World. Pus fata in fata cu un dusman foarte periculos care vrea sa cufunde Universul in intuneric, Thor (Chris Hemsworth) se va reuni cu Jane Foster (Natalie Portman) in incercarea de a salva omenirea.

Si ca sa ne intoarcem la festivaluri, de vineri pana duminca esti invitat la Cinemateca Eforie pentru a lua parte la editia a doua a festivalului international de film si arta psihedelica Tripoteca, unde te asteapta scurtmetraje, animatii si videoclipuri din 17 tari, o expozitie de pictura si arta digitala, concerte si instalatii video.

Vinerea si sambata aceasta are loc si cea de-a 4-a editie a Festivalului Respir Shakespeare ce cuprinde doua sectiuni: o sectiune de spectacole si lansari de carte care se va desfasura la Muzeul Taranului Roman si o sectiune de conferinte si proiectii de film care va avea loc la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Bucuresti.

Continuand cu teatru 100%, saptamana a inceput cu un nou festival de teatru, festival care continua pana duminica. De data aceasta este vorba despre Festivalul National de Teatru Independent care reuneste la Bucuresti cele mai bune spectacole de teatru independent. Din programul acestui weekend vor face parte piesele Femeile sunt de pe Marte, barbatii de pe Venus, care se va juca vineri, la Godot Cafe Teatru, de la ora 21:00, Frumoasa calatorie a ursilor panda povestita de un saxofonist care avea o iubita la Frankfurt, sambata la Unteatru de la ora 21:00 sau Aggressive Mediocrity, in Green Hours, duminica de la ora 19:00.

Facand trecerea la muzica, la The Light Cinema (Liberty Mall) a debutat de curand o noua stagiune The Met: Live HD. In cadrul acesteia, sambata de la ora 19:55 va fi transmisa in direct de la Opera Metropolitana din New York, clasica drama a lui Giacomo Puccini, Tosca.

De-a lungul acestui weekend are loc si Festivalul Artelor Spectacolului Viata e Frumoasa. Reprezentatii de balet, de opereta, muzica, concerte, lansari de carte si expozitii vor face parte din programul festivalului. De asemenea, vei avea parte si de o serie de spectacole din strainatate, venite din tari precum Rusia, Georgia, Lituania si Italia.

Si festivalul dedicat muzicii de camera SoNoRo continua, in program fiind incluse concerte sustinute de Golden Birds and Black Angels, vineri la Palatul Bragadiru, de la ora 20:00, Chiaroscuro, sambata la Muzeul National de Arta, de la ora 19:00 si Letter from the Sky, la Ateneul Roman, duminica de la ora 19:00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri