Un aparat de fotografiat Leica extrem de rar a fost vandut la o licitatie organizata de casa Bonhams in Hong Kong, pentru suma de 460.000 de euro, informeaza bbc.co.uk.

Aparatul de fotografiat nu a reusit insa sa se ridice la valoarea estimata de specialisti - aproximativ 890.000 de euro, scrie Mediafax.

Aparatul Leica Luxus II placat cu aur dateaza din 1932 si este unul dintre cele patru modele de acest tip care au fost vreodata realizate. Locurile unde se afla celelalte trei aparate de fotografiat nu sunt cunoscute.

Fostul proprietar, care a murit anul trecut, a prezentat aparatul de fotografiat in 2001, intr-o emisiune la postul BBC, cand valoarea sa a fost estimata la suma de 6.000 de euro.

Aparatul de fotografiat, care are seria 88840, este placat cu aur si a fost vandut intr-o carcasa din piele de crocodil.

Aparatele de fotografiat produse de firma germana Leica au aparut pe piata in 1925. Compacte, usoare si cu un aspect modern, modelele Leica au devenit populare, spre deosebire de aparatele de fotografiat de dimensiuni mari care existau la acea vreme, reusind astfel sa revolutioneze fotografia.

Anul trecut, un aparat de fotografiat Leica datand din 1923 a fost vandut cu suma de 2,16 milioane de euro - stabilind un nou record mondial - la o licitatie organizata la Viena, de Galeria WestLicht. Doar 25 de prototipuri din aceasta serie au fost fabricate de Leica, inainte ca firma germana sa treaca la productia de serie, doi ani mai tarziu, in 1925.

Sursa foto: John Vance

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri