'"De ce este Romania altfel", de Lucian Boia, "Dragul meu turnator", de Gabriel Liiceanu, "Parabolele lui Iisus", de Andrei Plesu, si "Fii demn", de Dan Puric, se numara printre cele mai furate carti din librariile din Romania, in 2013, spun reprezentantii librariilor, potrivit Mediafax.

Cartile mele din 2013: cele mai importante 13 titluri citite anul acesta

In urma unui inventar realizat recent la libraria Humanitas de la Kretzulescu, printre cele mai furate titluri se numara "De ce este Romania altfel", de Lucian Boia, si "Dragul meu turnator", scrisa de Gabriel Liiceanu, au declarat reprezentantii librariilor Humanitas. Pe locul al treilea se afla volumul "Fata catre fata, intalniri si portrete", de Andrei Plesu.

Totodata, cartea "Lumea secreta a nomenclaturii", scrisa de Vladimir Tismaneanu, se afla in topul preferintelor hotilor din librarii, la fel ca si "Ochiul caprui al dragostei noastre", de Mircea Cartarescu. In plus, cele mai multe minusuri din gestiune sunt "articole non-carte": carti postale, magneti, semne de carte si sacose.

De asemenea, in libraria Humanitas de la Cismigiu, cele mai furate titluri sunt si cele mai vandute carti in anul 2013, lansate in librarie. Astfel, "Parabolele lui Iisus. Adevarul ca poveste", de Andrei Plesu, "De ce este Romania altfel", de Lucian Boia, si "Dragul meu turnator", de Gabriel Liiceanu, sunt pe primele pozitii in topul preferintelor hotilor.

Foarte aproape in top vin albumele de arta, precum "Istoria frumusetii" si "Istoria uratului", de Umberto Eco, albume al caror pret se ridica in jurul valorii de 100 de lei. Totusi, potrivit reprezentantilor librariilor Humanitas, numarul furturilor din librarii a scazut in ultima perioada, datorita montarii camerelor de luat vederi in punctele de vanzare.

Pe de alta parte, volumul "Fii demn", de Dan Puric, a fost cea mai furata carte, in anul 2013, din lantul de librarii care apartine Companiei de Librarii Bucuresti, au declarat reprezentantii companiei. Hotii de carti din aceste librarii au fost interesati in anul 2013 atat de cartile de beletristica, de volumele auto, cat si de manualele si atlasele scolare.

Pe locul al doilea in topul celor mai furate carti in anul 2013 din Compania de Librarii Bucuresti se situeaza "Memorii volumul II: Drama Romaniei vazuta din exil", de Cicerone Ioanitiu, care descrie efortul celor care, ramasi fideli constiintei proprii si valorilor morale, au dus din exil o lupta inegala impotriva regimului comunist din Romania.

In top, pe pozitia a treia, se situeaza romanul scris de Ileana Vulpescu - "Noi, doamna doctor, cand o sa murim?", iar pe locul al patrulea se afla "Auto test. Obtinerea si redobandirea permisului de conducere «13 din 15», de Dan Chiriac. "Intrebari si teste pentru camioane si autobuze C+D" ocupa pozitia a cincea, iar volumul "Algebra, geometrie clasa a VIII a 2/2011 ed.16", de Radu Gologan, se afla pe locul al saselea.

Volumele "Chimie XII C2", de Sanda Fatu, si "Chimie clasa a VII-a - ed. II", de Cornelia Gheorghiu, ocupa a saptea, respectiv a opta pozitie. Cartea "Elefantii nu uita", de Agatha Christie, ocupa pozitia a noua in topul celor mai furate carti din Compania de Librarii Bucuresti, iar "Atlas scolar de biologie zoologic", de Florica Tibea, ocupa locul al zecelea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri