Google a inceput sa-si aduca la birouri angajatii din San Francisco cu feribotul, dupa ce a fost criticata, alaturi de alte companii din Silicon Valley, ca supraaglomereaza traficul din oras cu autobuzele care transporta salariatii, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Google a contractat o companie de logistica pentru a derula un proiect pilot de transport al angajatilor cu feribotul, a declarat pentru Bloomberg un director din Portul San Francisco. Serviciul va fi functiona pentru inceput timp de 30 de zile, perioada de test, timp in care angajatii Google vor fi deserviti de un vas de tip catamaran cu o capacitate de 150 de pasageri.

Portul San Francisco va primi un comision pe durata proiectului. Companiile din Silicon Valley au fost criticate in repetate randuri din cauza autobuzelor utilizate pentru transportul angajatilor din San Francisco la munca. Totodata, preturile din oras, in special la locuinte, au crescut din cauza aparitiei a numerosi locuitori cu venituri mai ridicate care lucreaza in industria IT.

Companiile se apara sustinand ca traficul ar fi si mai aglomerat in lipsa autobuzelor, deoarece angajatii ar fi nevoiti sa se deplaseze la lucru in autoturisme. Opinia companiilor este sustinuta si de primarie.
La inceputul acestei saptamani, mai multe companii din Silicon Valley, printre care Google, Apple si Facebook, au convenit sa plateasca un comision zilnic catre municipalitate pentru a permite autobuzelor sa utilizeze statiile existente, destinate transportului public.

Citeste si:
România, pe primul loc în Europa la deficitul de angajaţi din IT&C
România, pe primul loc în...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Vinieta Oxigen - un început bun, dar timid
Setari Cookie-uri