In urma cu trei ani, unul dintre cei mai cunoscuti tenismeni din clasamentul ATP, Novak Djokovic, la momentul respectiv aflat in primii cinci la nivel mondial, lua o decizie alimentara care avea sa ii schimbe viata si cariera: adopta dieta fara gluten, informeaza Restomania.

Desi Djokovic era printre cei mai buni jucatori de tenis in 2010, dupa 3-4 ore de joc intens in cele mai importante meciuri ale carierei, se prabusea psihic si fizic. Un medic sarb ce i-a urmarit unul din meciurile in care s-a prabusit fizic, i-a recomandat sa incerce timp de 14 zile sa nu mai consume gluten, iar aceasta decizie avea sa ii schimbe cariera.

Faptul ca a trecut la o dieta fara gluten i-a risipit lui Djokovic acea ceata a mintii pe care o avea dupa cateva ore de antrenament intens. El recunoaste acum ca are acea claritate mentala pentru a vedea traiectoria unei mingii servite cu o viteza de peste 200 km/h.

Dieta fara gluten i-a eliminat starile de letargie si oboseala cu care se confrunta, desi era un atlet de top.

Citeste mai mult despre dieta lui Novak Djokovic si regulile alimentare pe care le respecta cu strictete.

Citeste si:
Un mare lant de magazine va produce mezeluri fara E-uri si coloranti
Lidl va elimina sase aditivi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Doi romani au lansat o aplicatie care te invata cum sa mananci