Cantareata Courtney Love a castigat procesul in care era acuzata de defaimare, dupa ce a publicat pe Twitter, in 2010, mesaje care lezau imaginea fostului ei avocat, informeaza Reuters.

Acesta a fost primul caz de defaimare pe retelele de socializare care a ajuns in instanta in Statele Unite ale Americii. Courtney Love, solista trupei Hole, a fost data in judecata in 2011 de directorii cabinetului de avocatura Gordon & Holmes, care au afirmat ca artista a distrus reputatia acestei firme californiene prin intermediul mesajelor pe care le-a postat pe Twitter, scrie Mediafax.

In acele mesaje, publicate in iunie 2010, Courtney Love a lasat sa se inteleaga ca fostul ei avocat Rhonda Holmes, partener in firma Gordon & Holmes, a fost "cumparata" prin mita, in perioada in care aceasta investiga o presupusa frauda comisa de managerii care administrau averea lasata de fostul ei sot, Kurt Cobain. Rhonda Holmes a fost avocata lui Courtney Love din 2008 pana in 2009

Juriul a constatat in unanimitate ca mesajul publicat de Love pe Twitter, despre care existau dovezi clare si convingatoare ca este fals, ar putea fi daunator pentru reputatia reclamantului. Dar, comisia a constatat, de asemenea, ca avocatii lui Holmes nu au reusit sa aduca dovezi din care sa reiasa ca Love stia ca declaratia facuta era falsa, prin urmare nu poate fi acuzata de defaimare.

Love a depus marturie si a spus ca a vrut ca mesajul de pe Twitter sa fie privat, dar l-a facut public din greseala. Cand si-a dat seama ce s-a intamplat, a sters imediat mesajul.

Courtney Love nu a fost in prezenta in instanta cand s-a anuntat verdictul, dar aceasta a vorbit ulterior cu presa.
De asemenea, juriul a gasit-o nevinovata pe Love intr-un proces intentat pentru defaimare pentru comentarii facute la adresa unui radiodifuzor american.

Renumita pentru un stil de viata controversat, Courtney Love s-a confruntat in trecut cu dependenta de droguri. Cantareata rock are o relatie destul de dificila cu fiica ei, Frances Bean Cobain, care a obtinut un ordin de restrictie impotriva mamei sale in anul 2009.

Courtney Michelle Love, nascuta pe 9 iulie 1964, a fost nominalizata la Globurile de Aur pentru interpretarea ei din filmul "Scandalul Larry Flynt" (1996). Love a devenit celebra in urma mariajului sau cu solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, dar si ca solista a trupei de rock alternativ Hole. Rolling Stone a numit-o pe Courtney Love "cea mai controversata femeie din istoria muzicii rock".

Sursa foto: http://www.courtney-love.org/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri