Doi barbati din statul american Wisconsin au fost pusi sub acuzare, vineri, pentru ca au furat o vioara Stradivarius estimata la 5 milioane de dolari, in luna ianuarie, de la un violonist al Orchestrei Simfonice din orasul Milwaukee, informeaza Reuters.

Vioara, care a fost realizata in anul 1715, a fost recuperata de politia americana, miercuri, din podul unei case din orasul american Milwaukee, unde era depozitata intr-o valiza, potrivit organelor de ancheta, scrie Mediafax.

Salah Jones, in varsta de 41 de ani, si Universal Knowledge Allah, in varsta de 36 de ani, au fost pusi sub acuzare pentru jaf si tentativa de omor, iar cel din urma a fost acuzat si pentru posesie de marijuana.

Totodata, o femeie in varsta de 32 de ani, care fusese retinuta in acest caz, nu a fost pusa sub acuzare.

Pretiosul instrument muzical a fost restituit joi proprietarului - a carui identitate nu a fost facuta publica -, care, la randul sau, il imprumutase pe termen nelimitat violonistului Frank Almond, concertmaistrul Orchestrei simfonice din Milwaukee.

Datand din 1715, vioara poate fi identificata datorita unor striatii unice de pe spatele acesteia.

Hoti inarmati cu un pistol cu electrosocuri l-au atacat pe violonistul Frank Almond, dupa un concert sustinut de acesta la Wisconsin Lutheran College, in seara de 27 ianuarie.

Proprietarul casei in care a fost gasit instrumentul a declarat autoritatilor ca unul dintre suspecti l-a rugat sa lase valiza la domiciliul acestuia, iar proprietarul a fost de acord, fara sa stie ce se afla inauntru.

Unul dintre suspecti a fost inchis in trecut pentu furtul, in anul 1995, a unei statui in valoare de 25.000 de dolari dintr-o galerie de arta, pe care a incercat sa o vanda proprietarului patru ani mai tarziu.

Violonistul Frank Almond a afirmat, intr-un comunicat, ca este nerabdator sa poata canta din nou la aceasta vioara, supranumita Lipinski Stradivarius.

Doar 600 de viori, viole si violoncele realizate de celebrul artizan italian Antonio Stradivari au rezistat pana in zilele noastre. Aceste instrumente sunt extrem de apreciate pentru sonoritatea lor deosebita si inimitabila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri