Mai tineti minte cum, in scoala primara, va spuneau parintii sa aveti grija de carnetul de elev, caci acesta este "oglinda elevului"? Similar, putem spune, fara teama de a gresi, ca una dintre oglinzile tarilor sunt vitrinele magazinelor. Sunt saracacioase? Sunt preturi mari sau mici? Sunt MULTE vitrine amenajate sau, din contra, sunt acoperite de foi albe/ziare, pe care scrie, eventual, "de inchiriat"?

WALL-STREET.RO va prezinta o caracterizare a unuia dintre cele mai importante orase turistice din lume din perspectiva turistului care este interesat de cumparaturi, de "a-si clati ochii" prin magazine, dar si din perspectiva magazinelor, brandurilor existente.

Barcelona este, poate, unul dintre cele mai prolifice orase din punct de vedere al oportunitatilor de cumparaturi.

Orasul s-a situat in 2012 pe locul patru in Europa ca numar de turisti cazati in hoteluri, 7,4 milioane, dupa Londra, Paris si Roma.

Aceasta veritabila capitala a turismului a atras de-a lungul zecilor de ani aproape toate brandurile majore din lume, de la cele de tehnologie, pana la cele de fashion, mancare, restaurante. Pietele bine organizate si micile afaceri de familie, cochete si inflorate completeaza tabloul de shopping al orasului.

Acestea pot fi intalnite atat pe marile bulevarde, cat si pe micile stradute care intretaie renumita Rambla, strada comerciala ce porneste din centrul orasului si se termina aproape de port.

Preturile, asa cum este de asteptat, sunt destul de mari daca doresti sa cumperi de la branduri renumite, situate de obicei pe strazi principale, si scad pe masura ce mergi pe strazile non-turistice - cochete si mai linistite. Nu va lasati pacaliti de asa-zisele "rebaixez" din centru - da, poate sunt preturi reduse, dar tot sunt mai ridicate decat in magazine similare, aflate la 3-4 strazi mai incolo. Si oricum, este "o moda", regasita de altfel si in mall-urile romanesti, ca toate magazinele, indiferent de factura, sa scrie, undeva, ca practica reduceri majore. Ca e adevarat sau nu...ramane sa judecati dumneavoastra.

Foarte frumos aranjate sunt magazinele de mancare - fara sa vrei, salivezi cand vezi cum atarna ciolanele, carnatii, fripturile sau cum straluceste branza mucegaita dintr-un sertar asezat strategic, alaturi de cateva verdeturi (de plastic, presupun). Barcelona straluceste si prin magazinele de jucarii, unele dintre ele (Imaginarium) fiind prezente si in Romania.

Magazine de carti se gasesc aproape pe fiecare straduta insa, din pacate, volumele in limba engleza sunt destul de reduse ca numar, asa ca selectia ar putea fi limitata, daca nu te descurci atat de bine cu spaniola.

Hainele, in general, sunt mai scumpe decat in Romania. Avantajul este insa ca poti gasi modele la magazine precum H&M sau Zara, care inca nu au ajuns in tara. Asa ca daca vrei sa simti, intr-un fel, ca "ai impus moda", poti intra sa-ti clatesti privirile si golesti portofelul/contul din banca.

Cum ti se par vitrinele barceloneze? Ce ai recomanda? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri