Cunoscutul restaurant Golden Blitz, de la marea intersectie Razoare, s-a redeschis in septembrie 2013 dupa mai multi ani in care acolo a fost construita o cladire mare de birouri, al carei parter e ocupat in stanga de cafeneaua Golden Blitz, iar in dreapta de restaurantul cu acelasi nume. Cladirea are un spatiu larg in fata, cu o terasa spatioasa pentru cele doua localuri, continuata de un spatiu verde, pana la strada, foarte ingrijit si frumos amenajat. In partea dreapta a cladirii e o alta terasa, ingradita, bine adapostita de niste copaci ornamentali inalti si desi.

Golden Blitz e foarte bine amenajat, a fost proiectat de la inceput sa fie restaurant. E inalt, foarte luminos, cu geamuri complete, de sus pana jos, pe doua laturi. Are o bucatarie semideschisa in centru, foarte bine utilata, mancarea se face in mare parte la vedere printr-o deschidere larga. Intr-un capat au lasat loc pentru o mica orchestra si au un ecran electronic mare, pe tot peretele. Nu e cel mai original si mai reusit concept arhitectural la Golden Blitz, insa toate sunt de calitate, bine facute, cu atentie. Si mobilierul si aranjamentul meselor sunt bine facute, totul e foarte curat si nou.

Meniul e cam amestecat la Golden Blitz. Ei insisi isi descriu conceptul culinar in felul urmator: “Golden Blitz si-a castigat faima datorita unor anume preparate culinare din bucataria traditionala romaneasca. Am pastrat cu grija retetele si iti propunem aceleasi bucate legendare, care nu se vor demoda niciodata: ciolanul afumat cu varza, sarmalutele in foi de vita, ardeii umpluti si vestitii nostri mititei.“. Au cateva feluri din bucataria italiana, cateva cu specific romanesc, atat traditional, cat si din bucataria urbana, cateva cu trasabilitate nedefinita, adica “specific international”. Mancarea a fost destul de buna, in general, atent facuta, cu grija, din ingrediente debuna calitate. E un amestec de mancare fina, sau aproape fina, cu niste feluri mai neaose, insa destul de bune la gust.

Preturile nu sunt mici la Golden Blitz, insa nici foarte mari nu pot fi considerate, date fiind marimea portiilor si calitatea despre care am scris mai sus. Serviciul a fost mai ceremonios decat era cazul, insa au fost rapizi, eficienti, si-au facut bine treaba.

Golden Blitz este, fara indoiala, unul dintre restaurantele bune ale Bucurestiului si printre cele mai bune ale zonei respective, poate ultimul restaurant impecabil amenajat si cu mancare buna pana se termina orasul in partea aceea, spre Militari, Drumul Taberei si Antiaeriana, cel putin. Cred ca doar restaurantul Wellness Cuisine il concureaza in apropiere, din cate stiu eu. Pentru cei din zona e o optiune evidenta, insa cei din alte parti ale Bucurestiului nu cred ca au motive speciale sa vina pana la Golden Blitz doar pentru mancare, fie ea romaneasca, italieneasca sau de alt fel, sunt destule alte restaurante bunein centru si de acolo spre nord. Oricum, noi le dorim sa aiba succes, pentru ca apreciem efortul pe care l-au facut si felul in care s-au repus pe treaba. Greu de crezut ca isi vor recastiga vechea faima, insa, cine stie…

Sursa foto: www.restograf.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri