Palatul Primaverii, resedinta lui Nicolae Ceausescu in perioada in care acesta a fost sef al statului, va fi scos din baza de protocol si oferit la vanzare de catre RA-APPS, cu argumentul ca nu mai este folosit decat de 3-4 delegatii oficiale pe an, iar costul unei eventuale chirii ar fi foarte mare.

In aceste conditii, cladirea, aflata pe Bulevardul Primaverii nr 50 din Bucuresti, va fi trecuta din domeniul public in cel privat al statului si oferita la vanzare. "Din analiza activitatii curente a rezultat ca, practic, acest imobil nu este folosit destinatiei legale, in cel mai bun caz existand 3-4 delegatii oficiale pe an care il utilizeaza. In raport cu specificul si cu structura sa functionala, a rezultat ca valorificarea prin inchiriere a imobilului din Bd. Primaverii nr.50, fie din perspectiva apartenentei sale la domeniul public, fie din cea a apartenentei la domeniul privat al statului, nu este rentabila. Costurile de intretinere si administrare ale cladirii sunt foarte mari, ceea ce ar impune un nivel ridicat al chiriilor platite de cei care il folosesc, aspect care conduce la concluzia ca inchirierea acestei cladiri devine neatractiva in raport cu piata concurentiala", se arata in document.

nicolae ceausescu

Sursa foto: Agerpres Foto

In aceste conditii, a rezultat faptul ca singurul "demers responsabil" din partea RA-APPS pentru valorificarea in bune conditii a imobilului este, conform documentului, trecerea sa din domeniul public in proprietatea privata a statului si includerea pe lista imobilelor propuse la vanzare. Palatul Primaverii dispune de un teren aferent ramas de 14.830 metri patrati, informeaza Mediafax.

Citeste si:
Tudor Gheorghe va deveni cetatean de onoare al Capitalei
Tudor Gheorghe va deveni...

O parte din terenul din fata cladirii este delimitat cu un gard pe care sunt amplasate panouri cu inscriptia "Terenul este proprietatea ambasadei statului Kuweit". Conform datelor istorice, Palatul Primaverii a fost proiectat de arhitectul Cezar Lazarescu in 1964-1965 dupa indicatiile sotilor Ceausescu, iar Elena Ceausescu s-a ocupat personal de alegerea candelabrelor si a mozaicurilor, avand piscina, solar si sauna.

nicolae ceausescu

Sursa foto: Agerpres Foto

Dupa revolutia din 1989, la TV au fost prezentate imagini din cladire, in care sotii Ceausescu locuisera in ultimii 25 de ani de viata, inclusiv cu baia in care robinetele erau din aur.

Citeste si:
Interrail Pass, bilete pentru calatoriile cu trenul in Europa, lansate
CFR Calatori scoate la...

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FOTO/VIDEO Piata Progresul s-a redeschis. Stie insa cineva?
Setari Cookie-uri