Un parc dendrologic cu o suprafata de peste 21 de hectare si cu peste 1.100 de specii de arbori si plante din intreaga lume a fost amenajat la Alba Iulia, printr-un proiect european in valoare de 2,66 milioane de euro.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax, ca Parcul Dendrologic "Dr. Ioan Vlad" din municipiu este deschis pentru public incepand de joi, iar pe perioada lunii mai accesul vizitatorilor va fi gratuit, urmand ca ulterior biletul sa coste 2 lei pentru adulti si 1 leu pentru copii.

Hava a spus ca noul parc are o suprafata de peste 21 de hectare, dispune de o parcare de 600 de metri patrati si este amenajat cu alei pietonale, locuri de odihna si de recreere.

"Pentru pasionatii de miscare in aer liber sau pentru cei care vor sa evadeze din oras am deschis portile singurului parc dendrologic construit in inima padurii, care adaposteste peste 1.100 de specii de plante din toate colturile lumii. O minune peisagistica desfasurata pe o suprafata de 21 de hectare, cel mai amplu proiect de transformare in atractie turistica a unei bogatii naturale locale", a spus primarul Mircea Hava.

Parcul Dendrologic "Dr. Ioan Vlad" a fost infiintat in urma cu 11 ani de inginerul silvic Nicolae Patranjan, originar din Sebes. El a infiintat initial un parc cu 50 de specii de plante, iar in ultimii ani acesta a fost extins si amenajat ca atractie turistica de Primaria din Alba Iulia, printr-un proiect european in valoare de 2,66 milioane de euro.

Citeste si:
Povesti de istorie si arhitectura in 9 castele si cetati din Romania
Arhitectura, istorie si...

Parcul dendrologic din Alba Iulia este unic in tara prin faptul ca este amenajat chiar in mijlocul unei paduri naturale, avand peste 1.100 de specii de arbori si plante din intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Brasov: inca 19 milioane de euro pentru autobuzele si troleibuzele ELECTRICE
Setari Cookie-uri