Jucatoarea Simona Halep, locul 5 WTA si cap de serie numarul 4, a fost invinsa, duminica, cu scorul de 1-6, 6-2, 6-3, de sportiva rusa Maria Sarapova, locul 9 WTA si cap de serie numarul 8, in finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

Romanca va primi un premiu de 342.600 de euro si 650 de puncte WTA pentru evolutia ei la turneul organziat de Ion Tiriac, in timp ce Sarapova va incasa un cec in valoare de 698.720 de euro si va obtine o mie de puncte WTA, scrie Mediafax.

Halep a inceput in forta meciul, a condus cu 4-0 si a incheiat primul set in 30 de minute, cu 6-1. Jucatoarea rusa a intrat mai bine in setul al doilea si reusit un break in ghemul de debut. Halep a echilibrat jocul, dar si-a cedat din nou propriul serviciu la scorul de 2-4, iar Sarapova a castigat setul al doilea cu 6-2, dupa aproximativ 42 de minute.

In setul decisiv, cele doua jucatoare si-au fructificat serviciul in primele ghemuri. Simona a condus cu 40-0 in ghemul al treilea, insa rusoiaca reusit sa realizeze break-ul. Cu joc din ce in ce mai precis, fara sa comita multe greseli nefortate si cu un procentaj al primului serviciu mai bun, Maria Sarapova s-a distantat la 4-1, apoi a cedat oarecum surpinzator un ghem la 0, pe propriul serviciu. Halep, care a acuzat dureri musculare in zona abdomenului, nu a mai putut intoarce meciul de la 3-4, astfel ca Sarapova a castigat decisivul cu scorul de 6-3, dupa aproape doua ore de la inceputul partidei.

Simona Halep si Sarapova s-au mai intalnit pana in prezent de doua ori, in 2012, la Indian Wells si Beijing, in ambele meciuri impunandu-se sportiva din Rusia, in doua seturi. Rusoiaca a pierdut doar de trei ori in 50 de partide disputate pe zgura de la semifinalele French Open din 2011, de fiecare data in fata americancei Serena Williams.

Halep a jucat, duminica, pentru prima data o finala de turneu Premier Mandatory, cea mai importanta categorie dupa Grand Slam si dupa Turneul Campioanelor. Ea a mai jucat anterior in semifinalele unui turneu Premier Mandatory, la Indian Wells, in luna martie, meci pierdut in fata sportivei poloneze Agnieszka Radwanska.

Simona Halep a castigat pana in prezent sapte turnee, dintre care sase in 2013 (Nürnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia) si unul in 2014 (Doha). Romanca nu a mai pierduse o finala WTA din 2012. Inainte de Madrid-2014, ea a fost invinsa in finalele de la Fes in 2010 si 2011 si Bruxelles in 2012.

Sursa foto: Simona Halep, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri