Gata cu bagajele pierdute. Air France KLM introduce eticheta de bagaj care le va permite pasagerilor sa-si urmareasca bagajele si sa le depisteze prin GPS de pe smartphone. Noul serviciu, e-Track, ar putea fi testat din decembrie, scrie Les Echos.

Dispozitivul e-Track are doua componente, una care va fi fixata in interiorul bagajului, iar cealalta in afara lui. Aceasta din urma, denumita e-Tag, este o eticheta cu doua ecrane mici care vor contine informatii despre proprietarul bagajului. E-Tag va fi atasata de manerul valizei inainte de inregistrare.

In interiorul e-Track se afla o cutie mica echipata cu GPS, cu conexiune GSM si Bluetooth, care va transmite informatii despre locul in care se afla bagajele. Odata inregistrat, bagajul poate fi localizat in aeroport prin smartphone-ul calatorului. Dispozivitul e-Track nu va fi totusi functional in timpul decolarii si aterizarii.

Cu noul serviciu de localizare, bagajele pasagerilor nu vor mai putea fi furate, spun reprezentantii companiei. Managerul de produs al Air France-KLM sustine ca e-Track ar putea revolutiona transportul aerian si ca in viitor serviciul ar putea fi introdus de alte companii aeriene. "Ideea a fost sa cream un produs care poate fi folosit de pasagerii care zboara cu Air France, KLM, Delta, Lufthansa sau orice alta companie", a subliniat reprezentantul Air France-KLM, citat de Daily Mail.

Compania aeriana inca lucreaza la realizarea celor doua tipuri de etichete pentru localizarea bagajelor prin GPS, iar cativa pasageri mai norocosi ar putea testa serviciul cel mai devreme la sfarsitul anului. E-Track va fi complet functional la Air France-KLM din martie 2015.

Citeste si:
VIDEO Industria aviatica, la inaltime: Primul AVION ELECTRIC de...
VIDEO Industria aviatica, la...

Compania aeriana introduce dispozitivul de localizare a bagajelor dupa ce a permis recent pasagerilor sai sa foloseasca tableta, telefonul mobil si laptopul pe toata durata zborului, fara sa fie afectata siguranta zborului. Astfel, Air France pune la dispozitie peste 600 de ore de filme noi, albume de muzica, jocuri, reviste si programe TV.

Air France, impreuna cu filiala sa regionala HOP!, opereaza 1.500 de zboruri zilnice atat in Franta, cat si in restul Europei si in intreaga lume. Flota sa cuprinde 374 de aeronave.

In 2012, Air France KLM a transportat peste 77 de milioane de pasageri si peste 1,4 milioane de tone cargo. Flota companiei este formata din 573 aeronave, iar reteaua acopera 243 de destinatii din 103 tari prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle si Amsterdam-Schiphol.

Citeste si:
O noua baterie litiu-sulf alimenta masina electrica pentru 1.000 km
O noua baterie litiu-sulf iti...
Sursa foto: YouTube.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un avion s-a rupt in trei la Istanbul. Bilantul: un mort si 157 raniti
Setari Cookie-uri