Daca aveti probleme de vedere, cu siguranta stiti ca nu exista prea multe solutii pentru a corecta diferitele afectiuni oculare: ochelarii, lentilele de contact si operatia cu laser. Acum, insa, o aplicatie mobila promite sa amelioreze sau sa tina sub control afectiunile oculare, potrivit Restomania.

Aplicatia are la baza o idee foarte interesanta, fundamentata stiintific. In acelasi mod in care ne antrenam sa alergam mai repede sau sa devenim mai puternici, putem sa ne antrenam creierul sa “vada” mai bine. Nu este vorba de o tehnica oculara sau de un remediu miraculos prin care scapam de problemele de vedere. Este pur si simplu un mod prin care ne ascutim simtul vazului, antrenandu-ne creierul sa analizeze mai bine imaginile.

Aplicatia UltimEyes, disponibila pe iOS si Android, este un fel de joc prin care persoanele cu probleme de vedere isi imbunatatesc capacitatea de a procesa informatiile vizuale. Producatorul acesteia, doctorul in sisteme cognitive si neurale Aaron Seitz, crede ca ochiul este doar un aspect al vederii noastre, dar simtul vazului depinde si de abilitatea creierului nostru de a procesa imagini, iar cu antrenament putem sa il invatam sa faca asta mai repede, ceea ce se va transpune intr-o vedere mai buna, fara sa fi modificat sau sa ne fi operat la ochi.

Cum arata si ce promite sa faca aplicatia pentru o vedere mai buna UltimEyes.

Citeste si:
Foodpanda introduce o nouă funcționalitate: butonul Livrare fără...
Foodpanda introduce o nouă...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Citește și
Șemineul, o sursă de căldură și confort pentru căminul tău
Setari Cookie-uri