Restaurantele care au ca scop masa de pranz nu rezista in provincie, intrucat romanii le aleg doar pentru ocazii festive, a explicat Dragos Petrescu, proprietarul City Grill, care a anuntat ca are in plan deschiderea unor berarii in tara.

"Bucurestiul este un caz special, fericit, in Romania, unde venitul mediu este de aproximativ 1.500 de euro pe familie. Avand in vedere acest venit, oamenii sunt dispusi, educati si isi si permit sa iasa la restaurant pentru simplul motiv de a lua masa", a spus Petrescu.

El a explicat ca, daca gasesc un meniu de pranz sub 5 euro, bucurestenii sunt dispusi sa faca din acest lucru un obicei, iar restaurantele de tipul acesta pot exista si se pot dezvolta, potrivit Mediafax.

In provincie, afirma Petrescu, avand in vedere ca venitul pe familie este mai putin de jumatate fata de Bucuresti, lucrurile stau diferit si atunci restaurantele de tip "convenience", avand ca scop masa de pranz, cum e City Grill, nu pot rezista.

"Romanii din provincie merg la restaurant doar cu ocazii festive, si atunci tipul de berarie, in care seara exista un program, de exemplu, poate functiona foarte bine in provincie", a adaugat el.

Romanii consuma din ce in ce...
Citeste si: Berea fara alcool si berea la sticla, tot mai preferate de romani

Din acest motiv, Petrescu se va extinde cu restaurante si in provincie, dar nu de tip City Grill, ci berarii precum Hanul Berarilor din Bucuresti. Primele orase vizate sunt Cluj, Timisoara, Iasi si Constanta. Din grupul City Grill fac parte restaurantele Buongiorno, City Grill, City Cafe, Hanul Berarilor si Carul cu Bere, toate in Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Mergem la Euro 2016! Ce industrii castiga din calificarea Romaniei