Un desen rar de Sandro Botticelli, care il reprezinta pe Sfantul Iosif sezand, cu capul sprijinit in palma dreapta, realizat in 1480 si estimat la 1,5 milioane de lire (peste 1,8 milioane de euro), va fi scos la licitatie, pe 9 iulie, de casa londoneza Sotheby's, conform bbc.co.uk.

Acest desen, un studiu pregatitor pentru tabloul "La Natività con San Giovanni" - aflat in galeria Buscot Park -, este in acelasi timp primul desen de Botticelli care va fi vandut dupa un secol, precum si singura lucrare de acest gen care se afla intr-o colectie privata, noteaza Mediafax. In afara de un album cu ilustratii pentru "Divina Comedie" a lui Dante Alighieri, s-au pastrat numai 12 desene de Botticelli, care sunt expuse toate in muzee, in afara de studiul reprezentandu-l pe Sfantul Iosif.

Desenul provine din colectia privata a Barbarei Piasecka Johnson, sotia regretatului John Seward Johnson, cofondatorul firmei de produse farmaceutice Johnson and Johnson. Sandro Botticelli (1445 - 1510) a fost unul dintre cei mai mari reprezentanti ai Renasterii italiene. Botticelli a fost un cercetator atent al sufletului omenesc, de aceea figurile pictate de el prezinta profunde sentimente umane.

In 1481, Papa Sixt al IV-lea il insarcineaza cu realizarea a trei fresce pentru Capela Sixtina, unde Sandro Botticelli lucreaza impreuna cu artisti exceptionali ca Domenico Ghirlandaio, Piero del Pollaiuolo si Pietro Perugino. Printre cele mai cunoscute tablouri ale sale se numara "Tanar cu medalie", "Adoratia magilor", "Nasterea lui Venus" si "Venus si Marte".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri