Un restaurant cu specific italian al maestrului bucatar Jamie Oliver a fost amendat cu 6.000 de lire sterline pentru nerespectarea normelor de reciclare a ambalajelor, informeaza dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Restaurantele conduse de celebrul chef britanic sunt renumite pentru faptul ca au adoptat norme "eco-friendly" ("care respecta mediul inconjurator"), iar Jamie Oliver a aparut la randul sau in cateva campanii nationale de reciclare finantate de Guvernul britanic. Cu toate acestea, se pare ca "imperiul" cladit de Jamie Oliver incepe sa se clatine, intrucat unul dintre restaurantele sale cu specific italian a fost amendat recent pentru faptul ca a incalcat legislatia referitoare la reciclarea ambalajelor.

Un restaurant din lantul "Jamie's Italian" a neglijat sa isi recicleze deseurile provenite din ambalaje, afirma Agentia pentru Mediul Inconjurator din Marea Britanie. Ca urmare, acest restaurant a fost somat sa plateasca o amenda de 6.000 de lire sterline - in astfel de cazuri amenda consta in efectuarea unei donatii in favoarea unei fundatii ecologiste.

Acesta a fost al doilea scandal rusinos in care este implicat Jamie Oliver in decurs de cateva saptamani. Luna trecuta, macelaria londoneza detinuta de renumitul bucatar britanic a fost inchisa pentru o zi, dupa ce inspectorii de la Departamentul pentru sanatate au descoperit in cladire excremente de soareci si carcase mucegaite.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au inmultit in ultimii ani, pe masura ce renumitul maestru bucatar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militeaza pentru o mai buna alimentatie a elevilor in scoli si pentru angajarea tinerilor in industria alimentara.

Citeste si:
Amenda GDPR: World Trade Center, sanctionat cu 15.000 de euro
Inca o amenda GDPR: World...

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de retete culinare de criza, care ii invata pe cititori cum sa evite sa iroseasca alimentele, a fost promovata de campania Love Food Hate Waste, finantata din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale isi afirma cu tarie angajamentul fata de cauza reciclarii.

Maestrul bucatar britanic Jamie Oliver a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, Essex, la varsta de opt ani si foarte repede a facut o pasiune pentru gatit, care nu l-a parasit in perioada instruirii de la restaurantele Neal Street si River Cafe. In 2002, el a deschis restaurantul Fifteen in Londra si fundatia de caritate asociata, The Fifteen Foundation, care continua sa instruiasca persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucatari-sef. In momentul de fata, mai sunt inca trei restaurante Fifteen in lume, la Cornwall, Amsterdam si Melbourne, de curand Jamie deschizand si un lant de restaurante centrale in Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Facebook va primi o amenda de 5 miliarde de dolari in SUA