Bauturile care au un continut ridicat de cofeina si cele alcoolice, inclusiv berea, care racoreste pe moment si apoi moleseste, nu sunt recomandate pe canicula, spune medicul Alis Grasu, care recomanda in schimb ca hidratarea sa se faca prin consumul de apa, sucuri naturale

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), dr. Alis Grasu, hidratarea este esentiala in zilele cu temperaturi ridicate. "Sa ne hidratam corect, pe de o parte cu lichide, apa minerala, apa plata, sucuri naturale neindulcite, iar pe de alta parte o hidratarea foarte buna poate fi asigurata de iaurt si de legumele si fructele proaspete, cu continut mare de apa. Se vor evita bauturile cu continut ridicat in cofeina si bauturile alcoolice. Berea ne racoreste pe moment, ulterior ne moleseste si ne face sa cadem in strada", arata dr. Grasu, potrivit Mediafax.

Medicul mai recomanda ca in zilele canciulare sa fie evitate plimbarile prin soare in intervalul 11.00-18.00. "In intervalul dintre 10.30-11.00 si 18.00 sa stam in camere ventilate, bine aerisite. Efortul fizic ar trebui oprit in acest interval. Daca, totusi, este musai sa umblam prin soare, atunci trebuie sa ne imbracam cu haine din bumbac, in sau matase naturala, haine ample, vaporoase, care sa impiedice incalzirea", a mai precizat dr. Alis Grasu. Tot in perioadele caniculare, o atentie deosebita trebuie acordata varstnicilor, persoanelor cu dizabilitati si copiilor, a subliniat managerul SABI.

"Trebuie sa ne pese de cei de langa noi. Daca avem persoane cu dizabilitati, dependente de noi, sa le asiguram confort termic adecvat in locuinta sa le asiguram hidratare corespunzatoare. Sa nu asteptam sa ne ceara apa, ci sa le dam cate putin si constant, la 10-15 minute. La fel cu copiii mici. Sa fie hraniti cand cer si sa nu diversificam alimentatia, pentru ca sugarul nu poate suporta doua stresuri simultan - caldura si schimbarea alimentatiei. Schimbarile climatice se resimt in starea de sanatate", a explicat dr. Grasu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri