Bulgaria va infiinta noua regiuni turistice in scopul de a atrage mai multi vizitatori prin crearea produselor turistice regionale care sa beneficieze de marketing si campanii de promovare comune, potrivit unui proiect al Centrului National pentru Dezvoltare Teritoriale, relateaza Novinite.

Conceptul de creare a regiunilor turistice a fost realizat de Ministerul Economiei si a fost inclus intr-o noua lege a turismului intrata in vigoare in luna martie.

Zonele proiectate sunt Dunarea, Stara Planina, Valea Trandafirilor, Tracia, regiunea muntoasa Rodopi din sudul Bulgariei, Rila si Pirin, Sofia, precum si orasele de la Marea Neagra Burgas si Varna, informeaza Mediafax.

Pentru fiecare regiune, expertii au prevazut o activitate principala si alte sase secundare. Principala atractie a regiunii Dunarea va fi turismul cultural si de croaziera, Valea Trandafirilor va oferi turism de sanatate si cultural, Stara Planina turism montan si ecoturism, iar Tracia turism cultural si al vinului.

In regiunea Rodopi turismul va fi montan si rural, Rila si Pirin vor oferi turism montan si religios, Sofia turism de afaceri si cultural, iar Varna si Burgas turism litoral si sportiv.

CEZ anunta ca vrea sa vanda...
Citeste si: CEZ vinde companiile din Romania, Bulgaria, Turcia si Polonia

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
CDR: Retrageti legea turismului, mai degraba strica decat ajuta!