Argentine e un alt restaurant deschis de curand in Herastrau, in complexul celor de la Bonton Palace, acolo unde inainte a fost Sushi Ko. Cand a fost deschis Bonton Palace, in urma cu cativa ani, au vrut sa aiba acolo un restaurant imens, pe langa magazine, piscina si celelalte acareturi. Intre timp s-au mai calmat si au revenit cu picioarele pe pamant si au subinchiriat bucati din palace. Ei si-au pastrat partea cea mai putin aratoasa din complex, fara vedere directa la lac, in care au un restaurant cu meniu international si vegetarian, aripa din dreapta fiind data celor de la Argentine, iar cea dinspre lac celor de la Chicca.

Argentine e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului. Acesta e al doilea restaurant Argentine, primul a fost deschis si merge inca in mallul de la Baneasa. Aici au o sala nu prea mare in aripa dinspre bulevard, fara iesire directa la lac, din care se vede un luciu, totusi, daca stai pe terasa. E luminos, cu pereti de sticla pe ambele parti, bine amenajat. Terasa e foarte mare, insa, mai mare decat salonul. Alaturi e piscina lui Bonton Palace, de pe malul careia se poate urca pe o scara pe acoperisul restaurantului, care acoperis tot al lui Bonton Palace este. Vara toata lumea de la Argentine sta pe terasa, evident, are stropitori ca sa faca racoare.

Argentine

Conceptul de meniou de la Argentine din Herastrau e mai putin obisnuit, si nu stiu daca la fel e si cel din Baneasa. Chiar de la intrare e anuntat, cand vezi scris "Argentine – steak and sushi". Mi-au explicat ca in America de Sud vezi deseori aceasta combinatie. Fiindca meniul de carne de la Argentine e legat de bucataria argentiniana, dupa cum numele insusi o arata. Ei au spus ca Argentine ar putea fi considerat mai degraba un restaurant fusion, insa pe Restograf i-am lasat la bucataria argentiniana, ca sa le pot da nota maxima la mancare, pe care nu le-as fi dat-o unei bucatarii mai sofisticate si mai fine cum e cea fusion.

Argentine

Au doi chefs la Argentine in Herastrau. Un mongol, Amra, pentru carne, si un roman, Catalin Petrescu, pentru sushi. Multi s-ar astepta sa fie pe dos, insa nu am gresit cand am scris asa. Nu l-am cunoscut pe Amra, insa Catalin Petrescu e un bucatar foarte bun, va ajunge departe, fara indoiala. Am luat multe feluri la Argentine, si vita, si sushi si diverse alte feluri, dintre care unele mai deosebite. Toate au fost bune si foarte bune. Sparanghelul, cel atat de greu de gatit, a fost foarte bine facut, exact asa si cat trebuia fiert ca sa fie tare si crocant. Doar niste cartofi cu rozmarin au fost mediocri la Argentine, cel mai probabil din cauza cartofului fara gust, si nu a gatitului. Si nici cafeaua nu a fost cine stie ce, insa pe aceasta nu o punem in seama bucatarilor.

Argentine

Preturile sunt destul de mari la Argentine, asa cum era de asteptat si cum sunt la toate restaurantele din Herastrau, insa nu sunt cele mai mari din zona, daca te gandesti si la calitatea mancarii. Serviciul a fost bun, le-am dat nota maxima, desi la inceput eram convins ca nu o voi face din cauza scortoseniei unuia dintre chelneri, inutil de ceremonios. Insa a revenit la normal spre sfarsit, asa ca am revenit si eu la sentimente mai bune dupa o masa atat de buna si mult vin baut. Acum imi aduc aminte ca nu ne-a intrebat de vin si ca a trebuit sa-l cerem noi, insa ii las nota cea mai mare.

In ciuda numeleui si a ceea ce ai putea crede, deci, Argentine din Herastrau e un restaurant cu mancare fina, bine facuta, unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, inclusiv pe sushi. Sper sa aiba o viata mai lunga decat a celor care s-au mai perindat prin acel loc, fiindca merita.

Sursa foto: Argentine Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri