De fiecare data cand l-ai pronuntat, ai spus in acelasi timp, in doar o secunda, boemie, istorie, lux, arta, opulenta, distractie, lumini, cafea, vin, croissant, parfum, indragostiti. De fiecare data cand te-ai gandit la el, te-ai gandit, fara sa le rostesti, la Turnul Eiffel, Mona Lisa, Sena, Notre Dame, Moulin Rouge, Luvru, Champs-Elysees. Acum vei spune Paris si te vei opri pentru ca ai spus, de fapt, toate argumentele pentru care vrei sa-l vezi si sa-l revezi.

Cand o sa mergi din nou in Paris o sa ajungi intr-o destinatie proaspata careia ii promiti ca o vei vedea si anul viitor. De fiecare data ramane de vazut un loc sau un obiectiv important pe care vei vrea sa-l aduci in aparatul foto.

Strabatut de milioane de turisti in fiecare an, Parisul, cu aceleasi obiective cunoscute in intreaga lume, este mereu altul. Asa ca nu te vei opri din planificat alte vacante aici nici dupa ce il vizitezi a doua sau a treia oara.

Perioada potrivita pentru a te bucura de "orasul luminilor"

Parisul, cunoscut ca "orasul luminilor", este o destinatie complexa, care poate fi vizitata in orice moment al anului. Totusi, turistilor care vor sa se bucure de bogatiile arhitecturale si culturale, de shopping sau clipe romantice, le recomandam sa-si planifice excursia intre aprilie si iunie, intre septembrie si octombrie sau de sarbatorile de iarna, cand metropola pur si simplu se "aprinde".

Paris

Pentru vacantele cu familia si copiii cea mai buna perioada este iulie-august, cand francezii isi iau concediu, iar traficul devin putin mai intens. Parisul, oras cosmopolit si abundent in opulenta, nu este tocmai o destinatie prin care sa te plimbi cu portofelul inchis. Dupa un city-break de 3-4 nopti pe care platesti 300-350 de euro/persoana (cazare la hotel si bilete de avion), pregateste un buget care sa acopere preturile de intrare la unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din lume. Fara Turnul Eiffel, Paris nu ar mai fi printre cele mai dorite destinatii din lume. Platesti 15 euro (pret/adult) ca sa urci pana la etajul doi cu liftul, 13,5 euro daca ai intre 12 si 24 de ani si 10,5 euro pentru copiii intre 4 si 11 ani. Cei sunt 4 ani intra gratuit. Vara poate fi vizitat intre 9.00 si 00.00, iar in afara anotimpului intre 9.30 si 23.00.

Ce vizitezi gratis in orasul opulentei

La Muzeul Luvru, deschis in fiecare zi, mai putin martea, veti plati 12 euro. Parisul are si muzee care pot fi vazute gratuit. Printre ele sunt Muzeul de Arta Moderna, Casa lui Balzac, Muzeul Carnavalet - muzeul de istorie al Parisului, Muzeul vietii romantice, Muzeul Parfumului, Atelier Brancusi si Casa lui Victor Hugo.

Muzeul Luvru

Tarifele la cazare nu variaza foarte mult, dar pentru a obtine unui agent de turism care sa va puna la dispozitie toate ofertele si promotiile hotelurilor pentru ca tu si partenerul tau sau familia ta sa beneficiati de cea mai buna oferta. O noapte de cazare in Paris costa de la 49 de euro la un hotel de 3 stele si urca la aproape 150 de euro/noapte sau chiar peste 200 de euro la un hotel de 5 stele, in functie de cat de aproape se afla de celebrul bulevard Champs-Elysees.

Pentru o vacanta la Paris, care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale, este esentiala colaborarea cu un consultant in turism experimentat, care cunoaste foarte bine destinatia si poate recomanda hoteluri "fara surprize". In Paris exista foate multe hoteluri ce activeaza in imobile vechi si frumoase, dar, de exemplu, nimeni nu-si doreste sa plateasca tarif de 4-5 stele si sa fie cazat intr-o camera mica, in care sari din pat direct in baie.

Cea mai importanta variatie de pret este data de biletele de avion. Pentru a beneficia de tarife bune este recomandat ca rezervarea sa se faca cu cel putin doua-trei luni inainte de calatorie, te sfatuiesc reprezentantii agentiei Perfect Tour. Din Paris trebuie sa gusti la propriu. Daca nu vrei totusi sa scoti prea mult din portofel, indeparteaza-te de Champs-Elysees. In afara celui mai cunoscut bulevard din Franta, dai 3-5 euro pe un croissant, 5 euro pe cea mai ieftina cafea si 30-50 de euro pe cel mai ieftin vin la o terasa.

Obiective mai putin vizitate la care trebuie sa ajungi

Cand spune Paris, probabil oricui ii vin cel mai repede in minte Turnul Eiffel, Notre-Dame si Luvru. Chiar daca nu sunt cele mai vizitate, este greu sa spunem ca Parisul are obiective turistice mai putin cunoscute de orice potential turist. Totusi, cele de mai jos te pot indeparta putin de ghidul turistic.

Versailles

Desi este cunoscut, nu multi fac efortul de a da o fuga la Versailles. Palatul Versailles si gradinile sale sunt expresia artei si opulentei. Castelul cu peste 2.100 de ferestre, 1.250 de seminee si 67 de scari interioare a fost resedinta oficiala a regilor Frantei pana in 1789.

Cand o sa-ti faci planuri pentru Paris, pune pe lista si sit-ul istoric Grand Palais. Construit pentru Expozitia Mondiala din 1900, Grand Palais este si in momentul de fata una dintre cele mai mari cladiri din fier si sticla din lume. De neratat este si Montmartre, cartierul artistilor din Paris, care iese in evidenta cu un aer pitoresc aparte. Pentru a urca pana la Basilica Sacre Coeur puteti lua furnicularul.

Disneyland Paris sau vizita in copilarie

Indiferent ca sunteti in vacanta cu partenerul sau partenera sau cu copiii, o escapada la Paris nu este completa fara o vizita in lumea magica Disney. La Disneyland se poate ajunge cu RER-ul, din centrul Parisului. 60 de atractii, deci cel putin 60 de motive pentru o experienta magica. Disneyland Paris reinventeaza distractia, la mai bine de 20 de ani de la inaugurare.

Disneyland Paris

Sursa foto: MediafaxFoto

"Ratatouille: L'Aventure Totalement Toquee de Remy", cea de-a 60-a atractie a centrului magiei din Europa, si-a deschis luna aceasta portile si propune o aventura unica in lume. Cursa de urmarire a aspirantului Chef Remy, un soricel extrem de talentat si dornic sa devina bucatar-sef, se desfasoara la bordul unui "sobomobil", care patrunde in viteza in bucataria restaurantului Chez Gusteau. Decorurile supradimesionate (roti de branza gigantice, jamboane cat casa etc.) va vor face sa va simtiti minusculi si sa vedeti lumea asa cum o percepe Remy. Iar efectele 3D, atent elaborate de cei mai buni magicieni Disney, va vor demonstra ca distractia are noi limite. Nu va lipsi nicio intrare prin efractie in camera frigorifica, nicio plimbare prin sala de mese aflata sub vigilenta supraveghere a intransigentului Chef Skinner.

Prin urmare, noua zona tematica construita in Walt Disney Studios promite sa fie cea mai avansata si mai spectaculoasa atractie din istoria Disneyland Paris, asa cum, la vremea lor, au fost Crush’s Coaster si Tower of Terror. Daca o familie rezerva acum o vacanta magica la Disneyland Paris, singurul loc din Europa unde magia prinde viata, pentru perioada de iarna (noiembrie 2014 – februarie 2015), discount-ul ajunge pana la 50%, cu preturi ce pornesc de la 219 euro / 3 nopti cazare / persoana, cu bilete de intrare in cele doua parcuri incluse pentru toate zilele.

Capitala Frantei este o aglomeratie de obiective turistice, locuri de vazut si lucruri de incercat, de la parcuri intinse, la magazine din care sa-ti cumperi hainele dorite si la plimbari romantice pe Sena. Indiferent ce alegi sa vizitezi si sa faci, Parisul este o destinatie care te face sa-i promiti ca te intorci sa-i traiesti farmecul.

Sursa foto: Paris/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri