Papa Francisc recomanda inchiderea televizorului in timpul cinei pentru a favoriza comunicarea intre membrii familiei. Acest sfat face parte din cele zece indrumari enuntate in cadrul unui interviu acordat pentru saptamanalul argentinian Viva, relateaza NBC News, in pagina electronica.

Suveranul pontif sustine ca mentinerea televizorului deschis in timpul mesei impiedica membrii familiei sa comunice unii cu ceilalti. Familiile trebuie sa tina televizorul inchis cand stau la masa pentru ca chiar daca acesta este util pentru a ramane la curent cu stirile, deschiderea lui in timpul mesei "nu te lasa sa comunici" cu ceilalti, explica papa, potrivit Mediafax.

El le recomanda, de asemenea, parintilor sa isi faca timp sa se joace cu copiii si sa se bucure de arta si cultura. "Consumerismul ne-a adus anxietate" si stres, adauga el, afirmand ca duminicile ar trebui sa fie sarbatori de familie.

Printre alte sfaturi, Papa Francisc recomanda evitarea criticilor la adresa altora. "Faptul ca ai nevoie sa ii vorbesti de rau pe altii arata o stima de sine scazuta. Aceasta inseamna: «ma simt atat de mic incat in loc sa ma ridic pe mine trebuie sa ii trag pe altii in jos»", explica papa. "Sa lasi lucrurile negative sa treaca repede este sanatos", adauga el.

De asemenea, Suveranul pontif le cere oamenilor sa fie deschisi si generosi cu ceilalti si sa nu faca prozelitism. Respectati credinta altora, indeamna papa, adaugand ca "Biserica creste prin atractie, nu prin prozelitism".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri