Una dintre operele lui Edouard Manet, pictata in1881, va fi scoasa la licitatie la casa Christie's, la New York, pe 5 noiembrie.

Tabloul "Le Printemps", pictat de Edouard Manet in 1881, aflat de un secol in proprietatea unei familii, va fi scos la licitatie la casa Christie's, la New York, pe 5 noiembrie, fiind evaluat la 35 de milioane de dolari, informeaza Reuters, potrivit Mediafax.

Tabloul, o reprezentare din profil a actritei pariziene Jeanne Demarsy, este una dintre cele mai celebre picturi ale lui Manet si va fi scos la vanzare in licitatia de arta impresionista si moderna, organizata de casa Christie's, pe 5 noiembrie.Licitatia urmeaza altor evenimente de profil organizate, in primavara, de casa, la care s-au inregistrat recorduri de pret. De altfel, piata globala de arta a cunoscut o inflorire - vanzarile de anul trecut au crescut cu 8 procente, la 65,9 miliarde de dolari, cel mai inalt nivel inregistrat din 2007, potrivit celui mai recent raport al European Fine Art Foundation.

Daca va fi vandut pentru suma estimata de specialistii casei, tabloul "Le Printemps" va depasi recordul de pret pentru o lucrare de Manet - 33,2 milioane de dolari pentru "Autoportrait à la palette", vandut la Londra, in urma cu patru ani.Manet este considerat unul dintre marile nume ale impresionismului si este celebru pentru portretele sale."Le Printemps" este una dintre cele doua picturi, alaturi de "Un bar aux Folies-Bergere", pe care artistul le-a prezentat la Expozitia universala de la Paris din 1882 si care i-au adus celebritatea. "Le Printemps" este scos la vanzare de o familie americana, in proprietatea careia se afla de un secol. Tabloul a fost imprumutat pe termen lung National Gallery of Art din Washington si a fost expus si la Metropolitan Museum of Art in New York.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si