Zaharul si laptele condensat ar putea sa nu fie singurele ingrediente pe care le bem alaturi de cafea in fiecare dimineata. Conditiile dificile de cultivare a cafelei si cererea in crestere determina unii producatori sa adauge la cafeaua macinata si exportata in toata lumea diverse alte ingrediente: soia, grau, zahar brun, orz, secara, seminte de acai, porumb, ramuri si praf, informeaza Restomania.

Consumatorii de cafea macinata nu isi dau seama de prezenta altor ingrediente si impuritati in cana de cafea, insa acestea prezinta un pericol pentru persoanele cu diferite intolerante – la soia si gluten – care simt chiar si cantitatile foarte mici de grau, soia, orz sau secara din ceasca de dimineata. Suna poate ciudat ca putem gasi praf si crengute in cafea, insa aceste ingrediente nu prezinta in general un risc pentru sanatate, fiind la fel de naturale precum cafeaua pe care o insotesc. Ne-am putea simti insa lezati de etichetele inselatoare ale producatorilor, care (aproape fara exceptie) se lauda cu o cafea 100% pura.

Cum ne dam seama daca exista impuritati in cafea?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »



Citeste si
Narcoffee Roasters intra pe piata din Sibiu pana la finalul anului