Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

"Voi merge cateva zile in Copenhaga in octombrie pentru ca este un oras pe care nu l-am vizitat si pentru ca imi plac orasele nordice. Imi place calmul lor, arhitectura, serviciile bune, oamenii frumosi si bine imbracati", spune Mirela Meita (foto), directorul general al agentiei de PR Chelgate.

In Copenhaga, capitala Danemarcei, puteti descoperi cartierul Christiania, in care locuiesc 1.000 de persoane, plin de cladiri colorate si mai multe carari decat strazi. Daca ajungeti aici, treceti pe lista si Tivoli, al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume, deschis in 1843. Desi ideea de vacanta la malul Marii Nordului nu este incantatoare, mergeti si vedeti dotarile facute pe plajele din Copenhaga.

Sursa foto: Copenhaga, vazuta de sus/Shutterstock.com

Obiective turistice neaparat de vazut

Obiective turistice neaparat de vazut

Nu stiu cat de turistice sunt, dar am in vedere galerii de arta, muzeul national de arta, Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek, restaurante si cafenele bune.

Muzeul este format din trei cladiri si detine o colectie de arte frumoase ale carei baze au fost puse de producatorul de bere Carl Jacobsen si pastrata de Noua Fundatie Carlsberg. De asemenea, in muzeu puteti admira arta antica egipteana, greaca, romana si etrusca, dar si capodopere frantuzesti.

Sursa foto: Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek/Shutterstock.com

Lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Sa mananc la cel mai bun restaurant din oras.
Sa inchiriez o masina si sa explorez imprejurimile mai putin turistice.
Sa vizitez o galerie de arta contemporana.
Sa descoper orasul dimineata devreme.

Sursa foto: Copenhaga/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: Alegeti destinatiile in functie de anotimp

Ponturi pentru turisti: Alegeti destinatiile in functie de anotimp

Imi aleg destinatiile de vacanta in functie de anotimp: iarna dupa partiile de schi, vara dupa istoria locului, muzee, galerii de arta si restaurante, iar primavara si toama prefer sa ma relaxez pe o plaja. Nu am intotdeauna timp pentru atatea vacante, dar lucrez la asta. Imi place sa descopar culturi noi fie ca e vorba de arta, gastroonomie, traditii. Nu am timp sa ma documentez prea mult, dar sugestia unui prieten, un articol dintr-o revista, o cautare pe Google in care apar imagini spectaculoase ma vor conduce spre Tripadvisor pentru detalii, iar apoi pe booking.com pentru rezervarea hotelului.

Sursa foto: Canal in Copenhaga/Shutterstock.com

Destinatia in care visati sa ajungeti

Destinatia in care visati sa ajungeti

Am in vedere Argentina si Maroc, dar in mare cred ca am bifat in mare continentele si destinatiile turistice majore. Sigur, nu iti ajunge o viata sa calatoresti, dar imi este din ce in ce mai greu sa calatoresc zeci de ore cu schimbari de fus orar in care in primele zile iti este somn la cele mai stranii ore.

Imi aduc aminte ca am avut bilet la Metropolitan in ziua in care ajuns in New York si marturiesc ca mai mult am dormit decat am beneficiat de spectacol in ciuda nenumaratelor cafele baute. Oricat de multa placere imi facea acel spectacol faptul ca in Romania era ora 3 dimineata si cele 13 ore de zbor nu au ajutat foarte mult. Dar cred ca sunt norocoasa ca m-am nascut in Europa intr o perioada in care fie ca zbori la Baia Mare fie ca mergi la Viena e cam acelasi lucru. Si mai cred ca Europa ofera totul – de la partii de schi, plaje superbe, arta, gastronomie, vinuri, servicii – toate la cele mai inalte standarde.

Sursa foto: Maroc/Shutterstock.com

Sursa foto: Copenhaga/Shutterstock.com