Rockerul Iggy Pop, solistul trupei REM, Michael Stipe, solistul grupului rock Muse, Matt Bellamy, Dave Stewart, Robby Krieger si regizorul Gus Van Sant au realizat fiecare cate o chitara, instrumentele muzicale construite sub brandu0 Carparelli urmand sa fie vandute la licitatia organizata de casa Bonhams din New York pe 9 noiembrie, iar fondurile obtinute vor fi donate organizatiei War Child International.

Chitara realizata de Michael Stipe, solistul trupei REM, este un instrument cu sase corzi, pe care artistul l-a botezat "Radiant Guitar", iar acesta a spus ca a ales acest nume pentru ca crede in misiunea organizatiei War Child, care ajuta copii si tineri din zonele de pe glob afectate de conflicte armate. "Nimeni si cu siguranta niciun copil nu ar trebui sa indure lucrurile pe care multi dintre acesti copii le-au trait, iar intr-unele cazuri inca le mai traiesc. Sunt onorat ca pot avea o mica contributie in a-i ajuta. Multumesc War Child pentru aceasta ocazie", a declarat Stipe pentru revista Rolling Stone.

Printre artistii care au mai creat chitare pentru licitatia caritabila se numara muzicienii Pearl Thompson, fost chitarist al trupei The Cure, regizoarea Sam Taylor-Wood si artistul de benzi desenate Steve McNiven.

War Child International a fost fondata in Marea Britanie in 1993 si are birouri in Olanda, America de Nord si Marea Britanie. Organizatia ajuta anual circa 375.000 de tineri si familiile lor din zonele de conflict.