Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

"In ultimii ani, cel mai des am ales sa ne petrecem concediul in locuri din Spania sau Grecia. Sunt doua tari cu un potential turistic incredibil, datorat in buna parte istoriei pe care o au. In plus, oamenii sunt foarte primitori si serviciile s-au dovedit de fiecare data la inaltimea asteptarilor. In ceea ce priveste durata vacantei, din pacate programul foarte incarcat de la birou (al sotiei si al meu) nu ne va permite sa petrecem mai mult de o saptamana departe de agitatie", spune Mihai Neicu.

Anul trecut, Spania a urcat pe locul 2 in topul celor mai vizitate tari din lume, dupa Franta, cu un numar record de 60 de milioane de turisti straini.

Sursa foto: Barcelona/Shutterstock.com

Obiective turistice neaparat de vazut

Obiective turistice neaparat de vazut

"In ceea ce priveste Spania, nu cred ca exista vreun obietiv turistic pe care sa nu ne dorim sa il revedem, fie ca vorbim despre operele lui Gaudi, despre Aquarium Barcelona sau despre Palatul Alhambra din Granada", a completat proprietarul Nei Holding.

Chiar daca ati fost sau nu in Spania, cu aceasta tara veti asocia denumirile mai multor destinatii decat cu orice alta tara din Europa. De la colorata Barcelona, la cosmopolitul Madrid, la alte orase mari si pline de cultura cum sunt Cordoba si Granada la destinatii pentru plaja, asa cum va ganditi la Palma de Mallorca, Costa del Sol, Costa Brava, Ibiza sau chiar Tenerife, care se afla mai aproape de Africa. Si ca tot se apropie iarna, Spania are grija si de turismul montan. Asa ca daca vreti sa incercati si altceva in afara de Austria, Bulgaria si Elvetia, va puteti pune schiurile in picioare in muntii Sierra Nevada.

Sursa foto: Palatul Alhambra/Shutterstock.com

Lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Exista evenimente si obiceiuri care se desfasoara in anumite perioade ale anului si care merita, cu siguranta, vazute macar o data in viata. Exista si traditii exploatate zilnic de agentii de turism. O parte dintre ele le-am vazut deja, pe altele speram sa le vedem in curand si mai sunt, cu siguranta, cateva despre care nici nu am aflat.

Sursa foto: Calella de Palafrugell, sat de pescari in Costa Brava/Shutterstock.com

Ponturi pentru turisti: "Trebuie sa lasam loc si neprevazutului"

Ponturi pentru turisti: "Trebuie sa lasam loc si neprevazutului"

'Imi place sa cunosc specificul locului inainte sa plec, mai ales ca merg in concediu impreuna cu familia, iar siguranta soției si a fiicei este pe primul loc. Cu toate acestea, incerc sa nu exagerez cu pregatirile, pentru ca un concediu planuit pana in cel mai mic detaliu risca sa semene foarte mult cu un proiect de serviciu. Trebuie sa lasam loc si neprevazutului, poate chiar sa evitam sa stim totul despre obiectivele turistice pe care vrem sa le vizitam. Altfel, nu am mai afla nimic nou la fata locului.

Am invatat ca cel mai bine te distrezi atunci cand reușești sa te simti de-al casei. E foarte important sa consideri destinatia turistica (indiferent de tara in care se afla) un loc prietenos, cu oameni obisnuiti, in care vei gasi cu siguranta ajutor daca vei avea nevoie. Astfel, vei putea sa uiti de grijile firesti in legatura cu locurile straine si sa te bucuri de vacanta", spune Mihai Neicu.

Sursa foto: Zaragoza/Shutterstock.com

Destinatia in care visati sa ajungeti

Destinatia in care visati sa ajungeti

Sincer, as vrea sa am la un moment suficient timp cat sa vizitez toate tarile, de pe toate continentele. Stiu ca fiecare are ceva special, care merita descoperit. Totusi, una dintre destinatiile aflate in topul preferintelor este Thailanda.

Sursa foto: Krabi, Thailanda/Shutterstock.com

Sursa foto: Toledo, Spania/Shutterstock.com