O casa newyorkeza in care au fost turnate mai multe scene celebre din filmul clasic "Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's" (1961) a fost scoasa la vanzare pentru suma de 8 milioane de dolari, informeaza contactmusic.com, potrivit Mediafax.

Aceasta resedinta din Upper East Side a fost locuinta personajului interpretat de Audrey Hepburn in filmul din 1961 si a servit ca fundal pentru scenele ei jucate alaturi de George Peppard, inclusiv pentru celebra scena a sarutului lor in ploaie. Proprietarul cladirii ceruse initial, in luna mai, suma de 10 milioane de dolari, dar, intrucat nu a gasit cumparator, a fost de acord sa reduca pretul de vanzare cu 2 milioane de dolari, potrivit New York Daily News.
Casa este in prezent configurata ca duplex si are patru etaje, o sera, cinci semineuri, o veranda acoperita si o curte interioara de dimensiuni impresionante.

De-a lungul anilor, resedinta a avut mai multi proprietari, iar unul dintre acestia a fost agentul de bursa al Marthei Stewart, Peter E. Bacanovic, care a ajuns insa la inchisoare in urma unui scandal financiar, in anul 2004. Romanul "Mic dejun la Tiffany", de newyorkezul Truman Capote, este considerat un clasic al literaturii americane. Romanul prezinta prietenia dintre o "call-girl", Holly Golightly, si narator, un scriitor debutant. Femeie aparent foarte copilaroasa, dar in acelasi timp smechera si capricioasa, cu o inclinatie evidenta pentru barbati cu reputatie dubioasa, Holly Golightly isi invinge angoasele visand in fata vitrinelor magazinului de bijuterii Tiffany's din New York, la ora micului-dejun.

In cinematografie, in 1961, personajul Holly Golightly a fost interpretat de Audrey Hepburn, intr-un film regizat de Blake Edwards. Acest film a castigat doua premii Oscar - la categoriile "cel mai bun cantec original" si "cea mai buna coloana sonora" - si a primit alte trei nominalizari - "cea mai buna actrita in rol principal" (Audrey Hepburn), "cel mai bun scenariu adaptat" si "cea mai buna scenografie".

Sursa foto: Shutterstock.com/Audrey Hepburn