Sute de oameni s-au adunat pe peronul Gari de Sud din Ploiesti pentru a astepta trenul regal care face o calatorie simbolica prin mai multe orase cu ocazia Zilei Nationale. La intrarea trenului in gara, cei prezenti au scandat ”Traiasca Regele!”, potrivit Mediafax.

Ploiestenii i-au asteptat pe membrii Casei Regale cu paine si sare, cu flori, dar si cu tricolorul Romaniei si cu steagul Casei Regale. Membrii Casei Regale si invitatii acestora au fost intampinati de catre reprezentanti ai administratiei locale, iar pe peronul garii s-au intonat imnul national, imnul regal, ”Marsul Carol I” si ”Luarea Plevnei”.

Membrii Casei Regale au multumit pentru primirea calduroasa si le-au urat romanilor sa fie uniti. Ploiestenii prezenti pe peronul Garii de Sud au primit fotografii ale Regelui Mihai cu mesajul: ”Valoarea regalitatii sta, de o suta patruzeci si cinci de ani incoace, deasupra alternativelor politice sau a sistemelor de guvernare. Ea garanteaza mandria, identitatea, continuitatea si traditiile. Cea mai frumoasa coroana regala este increderea si dragostea romanilor, iar valoarea ei sta in propriile merite ale Romaniei”.

Trenul regal a stationat aproximativ 15 minute in Gara de Sud din Ploiesti, pornind apoi spre Buzau. Trenul regal a plecat luni, putin dupa ora 9.00, din Gara regala din Sinaia, unde a avut loc o ceremonie organizata de Casa regala cu ocazia Zilei Nationale, la care au participat aproximativ 200 de persoane, localnici si turisti. Familia Regala a pornit sambata spre Sinaia, intr-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei.
Si anul trecut, de 1 Decembrie, Familia Regala a organizat o astfel de calatorie, trenul fiind asteptat de sute de oameni in garile in care a oprit. Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I in anul 1926, in Italia. Trenul a fost livrat Romaniei dupa moartea lui Regelui Ferdinand, in anul 1928.

Sursa foto: Mediafax Foto